Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2008 14:01 - Директна дискриминация, толерирана от bTV
Автор: comfy Категория: Други   
Прочетен: 26823 Коментари: 63 Гласове:
2

Последна промяна: 02.03.2008 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

... напоследък съм по-натоварен и, макар и да искам, нямам достатъчно време да напиша постингите, които стоят в главата ми "на опашка" и чакат своя ред според тематичната си насоченост, но днес реших да оставя всичко настрана и да изразя позицията си по повод на показваното в BTV.

... дали ми харесва тази телевизия - БТВ? Отговорът е: тотално не! Причините са много, но съм сигурен, че повечето от вас ги знаят. Поради това рядко попадам на нещо показвано по БТВ, а и гледането на телевизия като такава също не е в приоритетите ми и сред любимите ми занимания. Разбира се, не си мислете също така, че съм просто предубеден - до тази позиция достигнах след достатъчно дълго гледане на показваните в БГ по-известни български телевизии...

... За тези, които не знаят, ще кажа че в продължение на 10 години  - до лятото на 2007-а, бях в чужбина. Върнах се, погледах излъчваното по българските телевизии няколко месеца и... се отвратих: от лъжата, от липсата на професионализъм (с малки изключения), от директната глупост, струяща от ефира, от манипулацията, използвана от телевизиите, за да привлекат повече зрители (а оттам - реклами, а от рекламите - парички). Е, писна ми!

... Но това, все пак, можем да го наречем мой проблем - никой не ме кара насила да гледам, нали?

... Но снощи - снощи случайно попаднах на кадрите от кастинга за поредното шоу на БТВ и се ужасих! Да, познахте - става въпрос за кастинга на "Music Idol".

... Не искам да ви отегчавам с приказките, затова ще бъда кратък:

1. БТВ показа в ефир пряка (директна) дискриминация. По този начин (щото това не е за първи път), телевизията стана съучастник в нарушаването за пореден път на ICCPR - International Convent on Civil and Political Rights, както и на CEDAW - Convention on the Elimination of Discrimination against Women.

2. Доколкото ми е известно, България е подписала въпросните конвенции и по този начин БТВ "забива нож в гърба" на иначе и така силно разклатения образ на България в областта на човешките права. Такива неща трябва да се наказват по най-строг начин - къде е прословутият СЕМ, той трябва да е първият??!

3. В България съществува и представителство на Хелзинския комитет - приятели, какво става, нима не виждате всичко това, нали това ви е работата, да пропагандирате и пазите човешките права, да не допускате нарушаването им? Нима проявената дискриминация от член на журито с мълчаливото участие на останалите, както и с помощта на скритите зад кадър режисьори, програмни директори, редактори и ръководство на БТВ не е нарушаване на човешките права?! Какво чакате - защо не съдите телевизията, шоуто, комисията или самият нещастник (защото той си е такъв - нещастен човек)?

4. Слави Трифонов, къде си ти, приятелю? Ти, който осъди жълтата преса, къде си сега? Защо мълчиш пред тази явна гавра? Или, понеже си във въпросната БТВ, ще ми кажеш, че гарван гарвану око не вади?

5. Момчета и момичета, вие, които се явявате на този скапан, обезличаващ ви и унижаващ ви кастинг - защо го правите? Нима сте готови да платите всякаква цена само и само да ви покажат като участници в това съмнително от всякаква гледна точка шоу? Ами че този Мънки ще ви накара в София да си събуете гащите - като на военна комисия, и това ли ще направите?

... Но... стига съм "плакал"... :)))

Иска ми се да кажа няколко думи за мъжката част на журито. (От постинг на koker и trevistozelena разбрах, че Филип Киркоров също участвал)

... Филип Киркоров скандализира преди около 2 години цяла Русия с това, че на пресконференция, дадена от самия него, в ефир напсува и изговори куп тъпотии по адрес на една журналистка, заради въпроса й защо в творчеството му има толкова римейки, на какво е признак това? Та, той е от този тип хора, за които в Русия казват ЧМО - человек морально отсталый.... 
http://baltgames.lv/v2/video/watch/702/

... Ами този член на така нареченото жури "Фънки" ли, "Пънки" ли - или най-добре Fat Monkey, си позволява да дискриминира не кого да е, а Бъдещето - днешните млади хора, децата на България. То от друга страна в неговия случай върви поговорката "присмял се хърбел на щърбел", защото той първо себе си трябва да погледне, но как? Как да го направи, като първо трябва да пРогледне?! Това е перверзен човек в клиничния смисъл на думата - точно за такива хора е писал К.Г. Юнг, когато е описвал различните комплекси, макар да се е постарал някои неща да премълчи. Нима до такова ниво се сгромоляса вече БТВ, че избира такива хора за жури? Или това е преследвана политика нарочно?! Господин Мърдок, подушвам нещо американско-Бушовско във всичко това... :@

... Господин Вили, господин Казасян! Какво правиш ти, в това жури, приятелю?? Хайде, сложили те там, плащат ти парички, ама поне се обади в такива случаи - представи си, че на твоята Хилда й каже такива думи този нещастник до тебе? Какво ще направиш? Аз съм баща на три деца и знам точно какво ще направя, а ти? И още нещо, господин Казасян - за такива като тебе ли е написано стихотворението "Арменци" и как мислиш, щеше ли Яворов да го напише пак, ако видеше твоето безучастно отношение към подобни случки? Как се чувстваш, когато Турция оспорва наличието на арменски геноцид? Имаш ли въобще правото не само ти, но и жените в журито, да търпят подобна дискриминация и унижение на млади хора, които се учат именно сега на отношение към другите??

Бъдете сигурни, че ТЕ, младите сега, ще застанат по своите места след няколко години и ще си спомнят за вас, а тогава - "дупе да ви е яко"!

 Бумерангът пуснат от вас  ще се върне... при вас!!

Чувате ли всички вие от БТВ, които сте съпричастни на подобни долнопробни шоута и програми - бумерангът пуснат от вас ще се върне при вас и така ще ви перне.........

... Накрая, не че съм "съдия" или експерт, но бих искал да кажа, че решението на този случай би трябвало да е примерно следното:

1. Анулиране на всички кастинги Music Idol 2 досега.

2. РАЗТУРВАНЕ на журито и назначаване на ново, притежаващо поне още и морал, освен професионализъм, който трябва да е налице дефолтно.

3. Публично разобличаване (най-малкото) на БТВ, както и всички медии, които си позволяват да бъдат ретранслатори и съучастници в проявяването на дискриминация.

4. Потърсване на съдебна отговорност от члена на журито, допуснал дискриминационните прояви от страна на потърпевшите за нанесените морални щети и обиди.

5. Обявяване на ПРОВАЛ на Music Idol 2, записване в "хрониките" като провален и защо е провален, и организиране (щом толкова им се иска на някои от младите) директно на Music Idol 3.

Последното ще бъде прецедент, БТВ ще си направи огромна реклама, а случаят ще стане световно известен и коментиран... :))))))


... Лично аз бих препоръчал на младите да си помислят много добре, преди да се запишат за участие в каквото и да е шоу, организирано от БТВ, докато телевизията продължава със същите хора и същите методи.

... И, естествено, аз няма да съм от тези, които вдигат рейтинга на БТВ - вие преценете сами, дали да гледате тази телевизия: изборът е ваш!

 

П.П. Линкове към постингите на koker и trevistozelena, цитирани по-горе, както и към написаното тук, изпратих със съответно писмо на СЕМ, БХК и няколко телевизии. А също и на много мои приятели... Благодаря за любезното съгласие както на Мила, така и на Ивайла.




Гласувай:
2



1. ninaantonova - Здравей, не зная от къде да започна, т.е. да продължа
28.02.2008 14:26
твоя постинг. Отзад, напред може би.
Да, за Мюзик айдълите видяхме, и усетихме миризмата на мърша в лицето, първо на Ковачев - Фънки, така мисля, че беше, а и да сбъркам, ще ми е кеф, защото от него по просташко човече не бях срещала. Не искам да ги коментирам, те просто нямат нищо общо с Конкурса Мюзик айдъл.
Дискриминация дали има, естествено, и то отново в негово лице, както и в по-разширен план - БТВ.
Да, ама, какво ще кажеш за инициативата им, "Великолепната шесторка"? Да, събраха пари за 15 деца в размер прибилизително - 1 480 000 лв. Извинявайте хора, но това за 15 деца не са ли множко тези пари? А какво да кажем за онези - известните нам 8 960 дето за тях не се събират парички? Инициативата я удобрявам по принцип, но не и за определен брой деца.
Благодаря, че повдигна въпроса. Подкрепям те и съм с теб. :)
цитирай
2. jenajena - :)))
28.02.2008 16:43
Tragi4no e...Za6toto v Balgaria talantlivite hora vinagi minavat prez podobno juri...
цитирай
3. melsun - Комфи...
28.02.2008 18:27
Абсолютно съм съгласна с теб!!!
цитирай
4. lubimetz13 - .. твърде насериозно
28.02.2008 18:53
го вземате.. Това всъщност не е конкурс/кастинг де/. Просто има сценарий, който излъчва една проверена вече рецепта в ефира.. Нарича се СКАНДАЛНО ПОВЕДЕНИЕ.. Тълпата го иска, гледа и пуска СМС-и за него. Защо ли ? Такава е вероятно на тоз етап психологията на тълпата.
За това, че се прави меко казано НЕЕЛЕГАТНО, ми казва какво е отношението на този който го прави към ТЪЛПАТА.. Да живеят артистите :))
цитирай
5. postcardsavangard - На снощното предаване цялото ми семейство
28.02.2008 20:16
осъди това предаване поради нарушаване на човешките права.
Фънки е толкова дебел и противен в държанието и речника си, а си позволи да обиди едно пълничко момче. Дори не го изслушаха, а изпратиха да отслабва, защото нямал визия. До колкото ми е известно предаването не е за визия, а за гласови данни.
Ако имаше предварителни изисквания в кастинга за ограничения в килограми, както за възрастта - щеше да има възражения за нарушени права.
Останахме с впечатление, че целия български народ е от цигани (не казвам роми, защото с роми се дескриминира циганската общоност) и от умствено изостанали. Решение на режисьора и екипа е просто унизително и отвратително. Този Фънки дори се държа като прасе на рожденния си ден.
Ужасена, потресена, отвратена и ...
Поздрав за постинга ти.
Мисля, че другият ти постинг е необходимо да бъде за реакцията на аристократите Русенци, на които ще им се замърси кръгозора с гледката на децата от Могилино.
Колко е девалвирала човещината в българина?!

цитирай
6. marty - Комфи,
28.02.2008 20:24
Привет, човече !!!
И аз в последно време нямам никакво време.
Не съм гледала предаването, за което е постинга ти, но ми стига написаното от теб....
Разбирам.
Тъжно.
Той Славчо обясняваше нешо по отношение на това предаване преди да започне.
Може би ще се възползва от възможността да се "покаже отново".... изказвайки мнение по темата.
Но какво ли значение би имал Славчо, СЕМ или дори осъждане на БТВ където трябва за това безумие.
цитирай
7. elfieta - Здравейте, присъединявма се към ...
28.02.2008 20:53
Здравейте, присъединявма се към мнението написано по-горе в постинга на автора. Това е направо скандално, този мюзик айдъл е пародия и смехория. Онзи дебелия там е нещо отвратително, какво разбира той от музика? Вили казасян се държи прилично, но това не променя нищо в мнението ми за журито. Неможе да се подиграваш с хората, каквито и да са те.
цитирай
8. buratino - Все пак Вили Казасян каза нещо много ...
28.02.2008 22:23
Все пак Вили Казасян каза нещо много вярно! Каквото журито, такива и участниците!
Иначе Комфи, подкрепям те напълно!
цитирай
9. viki02 - И аз те подкрепям!
28.02.2008 23:23
Ако е за пълничките, повечето гласовити българчето са пълнички. И Йорданка Христова ли да ходи да отслабва, Фънки? С теб, или без?
Ходила съм по такива конкурси, това е практика от години, макар че има сценарий наистина, който го изисква. Капитализъм. Тълпата, която работи за господаря, иска кръв и зрелища. А им трябва проста тълпа. Иначе в музикалните среди извращенията са отдавна. Като почнем от Социализма, когато са изнасилвали момченцата от Консерваторията, или..., или няма да стигнеш доникъде без мен. После създаване на модерно гей общество. МАрия Илиева нали се правеше на приятелка на Любо, който пък беше приятел на Васко, за да пробие. Ами моралът там е отдавна отвратен. Затова не настоявах детето ми да остане да пее, макар че Вики от Стар академи (изключителен авторитет) и дъщеря ми да бяха любимки на учителката си, която има нюх.
От кухнята казано, морал в шоубизнеса у нас няма, както и в други сфери пак у нас.
Не съм го гледала, за скандала с Филип Киркоров знам. Прихванал е българското. Различното е, че цяла Русия се ОБЕДИНИ срещу него. България обича "мръсниците"....кой знае защо?
ПОздрави за АКТИВНАТА ти позиция. Иначе само да си говорим.... Винаги насреща, знаеш!
цитирай
10. viovioi - да, прави сте!
29.02.2008 09:10
Гледах го точно 5 мин!!!в понеделник и толкоз.Ужас!
цитирай
11. labrija - !!!!!!!!!!!
29.02.2008 09:31
И като се замислиш колко често приемаме всичко, което се изплюва от медиите, като... Като даденост, като част от всичко, което ни заобикаля, при това много важна част. Без въпроси. Макар, естествено, да има и неща, които си заслужават. Но някакси те са в едни такива часове, изтласквани в непознати пространства. И ужасното е, че най-вероятно това дори не е съзнателно, защото като да е естествено по-тихите теми да бъдат там някъде, докато съзнателно са извеждани на преден план едни други, определенията за които са едновременно лесни и трудни. Защото как да опишеш постоянно роящото се?...
Бих искала да споделя още нещо. Въпросното предаване не съм гледала. Но си спомням как когато тръгна Big brother - повечето хора, които са го гледали, най-вероятно не са и чували за Оруел и “1984”, но това е друга тема, просто се сетих нещо в тази връзка, като паралел - тогава разбрах, че дори и хора като мен, които не го гледат, то не може да подмине - навсякъде, в градски транспорт, по улиците, в университета то бе закарфичваща съзнанието тема. Е, страхотно умеем да избутваме напред най-големите си провали! Това наистина го можем, това е нашият висш пилотаж. И "височината" ни пречим да виждаме...
цитирай
12. mmmmmmmmm - Моите поздрави
29.02.2008 13:34
за гласно изказаното мнeние,което се препокрива с моето!
Дано има отзвук!
Ще очаквам продължение,защото няма да съм в Бг,а искам да зная за отговорите на писмата ти!
Браво,comfy!:)
цитирай
13. anastasiia - Няма
29.02.2008 21:42
нищо да добавя!!!
Съгласна съм с теб!...За всичко!...
...Толкова пошлост и непрофесионализъм...на едно място...
цитирай
14. vkolev22 - поздравления за поста!
01.03.2008 16:48
Рядко гледам български телевизии освен новините, за да се ядосам, но попаднах на част от скандалите, които анализираш. Това наистина е скандално, но СЕМ.... какво очакваш от тази пасмина?
цитирай
15. blackroses - браво, Комфи
01.03.2008 19:30
щом аз, която не гледам телевизия, научих от форумите за тази идиотщина. Мислих си, че някой се шегува. После се разтърсих из Тубето и Бокса.
Такава отвратителна порнография просто няма. Неуважение към участниците, ниска култура на журито, липса на всякакво възпитание.

Предното жури ми хареса повече.
Дори да имаше критика, тя беше интелигентно поднесена. С финес. Да ти е драго да те критикуват.
То си личи, колко му е багажа на човек по това как изразява неодобрението си - гневни са слабите духом, мъдрите са уравновесени и усмихнати.
цитирай
16. jones - Комфи...
02.03.2008 01:22
... ето го American Idol.
Оставям коментара на вас! :)

http://www.youtube.com/watch?v=nwrX-_vV09o
цитирай
17. comfy - Нина,
02.03.2008 12:47
благодаря ти, че се включи с отзив по темата!
... Правилно, според мен, си визирала и инициативата за "невероятната" "еликолепна шесторка" - отново български вариант на дискриминация и отново по БТВ.
... Какво имаме на финала на поредното тъпо шоу, чието оправдание е благотворителният ефект:

1. Събрани пари, за които казват, че са около 1.5 милиона - иди проверявай... (може и повечко да са)...
2. Как ще бъдат похарчени - иди проверявай... е, ще се появят сигурно 2-3 къщи...
3. Огромна реклама на повечето работещи в БТВ - да не би това да е признак на неувереност в себе си, че нещо не върви както трябва и затова атакуват така масово зрителя?! Или просто е стил на работа... (Специално написах писмо до БТВ да пуснат гласуване с СМС срещу Ачо Заберски - гарантирано той щеше да е на първо място по събрани пари;)
4. Понеже е в темата - би ли казал подобни думи въпросният нещастник от журито на айдъла за фалшивото пеене на Николай Свинаров, Марияна Векилска и т.н и особено на Тити Папазов? Естествено - не! Защото ще му откъснат топките и ще му ги напъхат в долнопробната уста.
5. Отново показване на типичния за всяка власт и управление двоен стандарт - за едни може, а за други в същото положение - не!
6. Първанов слуша и гледа на финала на шоуто (това вече го видях лично - докато от другите неща само откъслеци) и разбира, че "българският народ" дал 1 500 000 лева за "каузата" и ... мълчаливо ръкопляска!!! Изумителна наглост и малодушие!! Някакви дечица подаряват 20000, а Президентът на България не може да стане и ей така, по мъжки и по президентски да каже: и от Президенството още половин милион лева, не само за децата в Могилино, а за всички деца в неравностойно положение....

Нина, не ми се ще да говоря за всичко това, но ти благодаря, че подхвана и тази тема - БТВ е една продажна телевизия, където са се събради само плагиатори на идеи, крадци на идеи - почти 100% от тях са такива... И нека не се обиждат малкото число тези свестни от тях, които наистина творят....

Поздрави и весело посрещане на пролетта, Нина! :)*
цитирай
18. comfy - Да, Цвете, така е!
02.03.2008 13:08
Има нещо изкривено във възприятията на онези, които смятат всичко това за нормално...
.... Получих смешните упреци, че не разбирам - видите ли, ставало въпрос за сценарий и така трябвало да се държи журито - скандално...
... Не, приятели, вие не разбирате - това е оправданието!!! На което вярвате безпрекословно, щом е изречено от "най-гледаната телевизия"... Слава богу, гледал съм това шоу и в други страни как протича, а и jones дава по-долу линк за американският айдъл - виж го и ти, Цвете. И ако не знаеш английски - не се притеснявай - то се вижда и по езика на тялото, мимиките жестовете, интонацията, че такава гавра и грубост тези хора не си позволяват, даже кандидатът е по-агресивен, но журито запазва достойнството си, макар и да му казва, че е твърде слабо представянето му - значи... значи това си е вече типично ПОБЪЛГАРЕН формат и държанието на журито няма никакво оправдание! НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ!

Но, Цвете, ти знаеш всичко това... говорихме си с теб...

Благодаря ти за включването - оценявам високо изказаната позиция!

Поздрави! :)*
цитирай
19. comfy - jenajena,
02.03.2008 13:12
не е винаги така! Но си права в това, че вече е много по-често и по-често ще става - след представянето на такива "модели"....

Поздрави! ;)*
цитирай
20. comfy - Мел,
02.03.2008 13:15
благодаря ти за споделеното мнение и подкрепата!!

Прегръдки, дружке! ;)*
цитирай
21. comfy - Стойко, приятелю,
02.03.2008 13:18
позволи ми да не се съглася с теб - вече ти го написах на лични, а и прочети коментар номер 20, за да не се повтарям...
Можеш ли да ми отговориш на един въпрос:

За каква сума ще се съгласиш да играеш по този "сценарий" в ролята на въпросния нещастник от журито?

Ще очакавам отговор - все пак, това тук е блог, а не съд - можеш да ми отговориш в няколко варианта, стига да искаш! ;))

Поздрави! ;)
цитирай
22. mapplethorpecala - хей, комфи. . миналата година ти ...
02.03.2008 13:23
хей,комфи..миналата година ти беше написал нещо много важно-как проблема "либийя" трябва да бъде разгледан като една задача и да се решава без сантименти,et caetera.


Re: M.I and Juri ....
колкото знам,тези трябва да отделят няколко

участника..доста лесна работа,като се има предвид какви

са кандидатите.
предполагам тези всичките са се справили с това да

отделят едни ,които стават от множеството..по какви

критерии-ами по-"всеобщи критерии"
иначе въпроса дали журито става не е коректен..зашото

задачата на журито е изпълнена.
така че ,комфи,то ако се пита,дали тези от така нар жури

биха могли да преминат през каквото ид а е жури на запад

аз мисля,че всички знаем отговора.
разбирам,че там е казасян..очевидно за да символизира

неизтребимите връзки на кой то и да новопоявил се жанр с

българската естрада и музиката на средния живковизъм

,която звучеше пататико-епико-карнавално..това е

"чернозема " -парагон, от който бг рока в лицето на БТР

смуче обилно живителни сокове..и няма скокове..
както знаеш..природата не търпи скокове..връзки трябва

да има и казасян ги представлява..инак за къф дявол

освен за хонорара ще иде...че тази преценка може да я

направи със същия успех неконтролируем палячо като

коцето калки дори! не им е нужен казясан за това..
смитително е,че от това не произлиза никаква
теория...никаква трансцендентална реакция не се появява въпреки присъствието на такъв добър теорист като вили казасян
цитирай
23. comfy - Илче,
02.03.2008 13:33
ами именно това е противното - дискриминационното отношение. Независимо по какъв критерии!

А БТВ да показва такова отношение със садистичното удоволствие на режисьора и т.н., при положение, че се правят на толкова милостиви в предишното си шоу - нямам думи!!

А колко хиляди лева подари БТВ за каузата на шесторката??

Как никой не се сеща, че цялото им мероприятие се състоя заради нас - тези, които са съпричастни и пратиха смси - а те ни подариха доволните си мутри и фалшиво пеене със съмнителни елементи на шоу....

Поздрави и прегръдки, дружке! ;)*
цитирай
24. jesusbg - д-р Кирилов,
02.03.2008 13:36
за съжаление хелзинският комитет в България защитава само правата на всякаква измет, а за нормални хора като масата от нас въобще няма да си помръднат пръста.
Желая ви много успехи
цитирай
25. comfy - Марти,
02.03.2008 13:36
благодаря ти за коментара...

Какво да правим, дружке? Да се примирим ли?!

Не! Аз няма...

Всеки прави своя избор сам...

Поздрави и весело посрещане на пролетта! ;)*
цитирай
26. comfy - Елфиета,
02.03.2008 14:01
много ти благодаря, че се отби при мен и сподели мнението си! :)

Идвай пак! :)*
цитирай
27. comfy - buratino,
02.03.2008 14:03
благодаря ти, че прочете и написа отзив! Благодаря ти и за подкрепата - подкрепяш не само мен, а всички, които мислят по този начин!!

... А иначе предполагам и ти знаеш, че Вили Казасян има великолепно чувство за хумор... :)))

Поздрави! :)
цитирай
28. comfy - Вики,
02.03.2008 14:12
зная приятелко, че си запозната много добре с механизма на нещата и "кухнята" - то, ако и двамата започнем да пишем за какво става въпрос, всъщност..... Но не го правим, защото... защото има неща на този свят, които човек трябва да узнае само, ако наистина е решил да ги узнае и е готов да плати цената.
В случая, повечето хора и хабер си нямат, че нещата стоят именно по този начин... за това не искам и ние с теб да сме от тези, които мамят, лъжат и си трупат пари, самочувствие и точки на гърба на нищо неподозиращите млади, пък и не толкова, хора...

Знаеш ли, написах писмо на админите на блог.бг да пуснат този ми постинг в рубриката "избрани" или "горещи теми" - не знам как я водят. Предложих им това, за да може повече хора да се включат в дискусията - още повече, вече бяха пуснали аналогичните постинги на двете момичета - Ивайла и Мила, за което ги поздравявам... Обясних, че не се боря за точки или нещо такова... те поеха своята отговорност и го публикуваха!! Поздравления приятели! Макар да не съм се изразил правилно - трябваше в "горещи теми", но и стореното от вас е достатъчно!!! Благодаря!!

А иначе, какво от това, че знаем някои неща, след като те си остават затворени в нас завинаги?!

Поздрави и прегръдки, Вики! ;)**
цитирай
29. comfy - Кет, благодаря!!!
02.03.2008 14:13
Радвам се, че мненията ни относно БТВ съвпадат! ;)

Поздрави! ;)*
цитирай
30. comfy - Да, Вили,
02.03.2008 14:14
но други очакват с нетърпение следващата "серия" - на тях разчита БТВ, а това значи, че другите май са повече! ;)

Поздрави! :)*
цитирай
31. comfy - Велина,
02.03.2008 14:16
благодаря ти!!
Изключително интересен и точно преставен аспект на цялата тази работа има в твоя коментар - нямам какво да добавя!!!

Поздравявам те за този допълнителен ъгъл на погледа върху тези неща...

Прегръдки! :)*
цитирай
32. comfy - Мариянка,
02.03.2008 14:18
благодаря ти за подкрепата и изказаното мнение! **

Приятно и леко пътуване! ;)*
цитирай
33. comfy - Ася,
02.03.2008 14:19
благодаря ти!

Толкова е радостно, че те познавам - защото ти си на противоположния полюс, в сравнение с показваното по БТВ! И там, при теб, не е студено и мрачно - винаги е топло и светло!! :)**

Усмивки! :)))*
цитирай
34. comfy - Валери, приятелю,
02.03.2008 14:22
благодаря ти, че си толкова категоричен - радвам се, че мислите ни са в една посока!!! Ценя високо мнението ти!

Какво очаквам от СЕМ? ... Не знам...

Поздрави! :)
цитирай
35. comfy - Златина,
02.03.2008 14:24
много се радвам, че си се отбила при мен с толкова откровен коментар - благодаря ти!! :)

... Е, понякога и аз съм гневен - може би не съм помъдрял достатъчно още... ;)

Поздрави и усмивки! ;)*
цитирай
36. comfy - Инди,
02.03.2008 14:28
прекрасно, че си намерил този линк!

Не може и да става сравнение, приятелю - това, което прави и говори американското жури (Пола Абдул познах там...) е истината, но тя е казана по такъв начин, че... разликата е от небето до земята!!

Просто ситуацията, показана там, даже ми прилича повече на инверсия, спрямо тази, показана от БТВ - по-арогантен и нагъл е кандидатът, а журито е принудено да обяснява отказа си - макар и строго и твърдо, но без да преминава границата и да обижда ЛИЧНОСТТА на кандидата!

Благодаря ти за включването - съвсем на място! :)

Поздрави! ;)
цитирай
37. comfy - mapplethorpecala,
02.03.2008 14:32
френде, прав си - така е! Но какво ме интересува къде го сърби Казасян или Мънки, щом си позволяват такова поведение (понеже то е равносилно - единият е нещастник и прави другите на такива, а вторият е умник, но мълчи и се подхилва)...

... и никой не решава "задачата" - тя е решена по друг начин... ;))))

Поздрави! ;)
цитирай
38. comfy - Александър,
02.03.2008 14:36
благодаря за изказаното мнение - може и да си прав и сигурно си прав... даже не знам в каква степен... Но отначало човек се обръща към номинираните за някакви - защитници, доктори, психолози и т.н., а когато те се окажат Никой - търсят се други варианти... Нали така? ;)

Поздрави и благодаря за посещението! ;)
цитирай
39. blackroses - нямам думи ))
02.03.2008 14:49
как успяваш винаги да отговориш но всички )
казват, че човек обича да чува името си, това го кара да се чувства значим )
аз се отбивам често, но нямам време да пиша, не се сърди )

Благодаря ти, че блога ти е приятно място ))
цитирай
40. comfy - Златинче,
02.03.2008 14:52
за името си права! :)))

... А иначе - просто отвръщам на вниманието с внимание! ;)

Поздрави и усмивки! ;)**
цитирай
41. viki02 - Е,
02.03.2008 16:42
аз затова се боря да не остават затворени във мен завинаги! А ако някой си знае и си мълчи, това вече е друга работа. Сам си е виновен. Важното е всеки да върши това, което се иска от него, а не да оценява другите.
За админите, ако зависеше от тях, не бих стъпила тук! Заради теб съм тук, и други като теб. В Избрани известно време ще гледаме само нещо от рода новата голодупеста песен за Евровизия - реклама на проституцията-износ от БГ за Европа. ПОдкрепа за фонда на Ванко1 и многото като него, но неосъдени.
Няма умно и стабилно гражданско общество у нас. Време трябва. Даже вървим в грешни посоки още.
Да не ти дреме, ние те четем :-))).
цитирай
42. vselenche - За различните формати на "риалити шоу"!
02.03.2008 18:11
Прочетох с интерес постинга Ви, вкл. цитираните от Вас постинги на Koker и Тrevistozelena.
Лично аз не съм гледала тези кастинги на Music Idol-2, но гледах финала на предишното издание на шоуто, в което в "ролята" на Фънки се подвизаваше Слави. И като чета сега какво пишете Вие, вкл. авторите на другите постинги, изобщо НЕ се учудвам, защото това можеше да се очаква. Явно в замисъла на българското издание на шоуто "Слави" е бил така да се каже "по-слабата ракия", на публиката й хареса и закономерно сега се появява "Фънки".
И тук много ми се иска нещо да припомня, че преди време Нова телевизия, за да получи национален лиценз създава първия сезон на "Биг брадър", който й носи грандиозен успех. В тази връзка е любопитно да се прочете даденото интервю днес от шефа на НТВ Силва Зурлева "Лицемерието в телевизиите е убийствено" /в."Труд", 23.02.08. Та в това интервю на въпроса дали не изпитва угризения за наложената "бигбрадърска култура" Зурлева казва, че "трябва да се примиряваме с някои неща, за да се върви напред".
Затова, според мен, МНОГО по-страшно е друго:
И двете частни телевизии с национален обхват, bTV и НТВ, (третата е държавната - Канал 1, и други НЯМА) си вдигат рейтинга главно посредством различни формати на "риалити шоу", вкл. новинарските им емисии май вече са подобен тип шоу! Поради тази причина аз лично бих попитала СЕМ: Защо в годините дадоха национална честота ЕДИНСТВЕНО и САМО на телевизии чиято програмна политика е списана в стил "риалити шоу"???
Що се отнася до Вили Казасян, само една дума. Предполагам, че и той е решил да става "популярен" на преклонна възраст, нещо изпробвано преди него, напр. от Мистър "Панорама" - г-н Гарелов. То никога не е късно човек да стане за резил!
И нещо последно относно Българския хелзински комитет. Бих препоръчала да се прочете следната Петиция във връзка с реформите в българското образование, към която БХК има отношение: http://www.bgpetition.com/reforma-na-obrazovanieto-v-Bulgaria/index.html. За мен въпросната Петиция показва "приоритетите" на БХК.
Та с две думи: Явно идва момент, когато чашата на "ПУБЛИКАТА" прелива! Ето, Вие не само сте написали този постинг в блога си, но сте написали и писма до СЕМ, БХК и до няколко телевизии. Изцяло подкрепям това Ви действие, но и смятам, че тези и подобни на тях институции ТРЯБВА да бъдат атакувани по-скоро за ДРУГИ проблеми, които СА причината за днешния формат на Music Idol!
Поздрави!
П.П. А на тези, които сравняват Music Idol-2 с American Idol, в което "журито" било много по-безкомпромисно и по-грубо, бих припомнила, че там, USA, има от "всичко", вкл. и ШОУ във формат "Ах, този джаз" на Боб Фоси!
цитирай
43. comfy - Вики,
03.03.2008 10:05
благодаря ти за поредния искрен коментар, както и за хубавите думи относно мен! ;))))

Прегръдки и усмивки! ;)***
цитирай
44. comfy - Вселенче,
03.03.2008 10:14
прочетох с удоволствие пространния и многообхватен коментар...!
Всъщност - да! Струва ми се, че си права: проблемът е много по-дълбок, с много по-здрави корени, а и в малко по-друга посока! ...
Прегледах и линка за БХК - оставям това без коментар...но ти благодаря! Имам там един познат, който ме убеждаваше в много неща - какво правела организацията, как действала и т.н. Ще знам как да си говорим с него като се видим...
Александър в коментар номер 26 също засяга един "интересен" аспект на дейността на БХК.... :)))

А за Гарелов - добре, че ми напомни! Наистина много се учудих, когато преди време го видях да води онова тъпо шоу (забравих как се казва) по БТВ. Но явно, че трябва да живеят хората и да изкарват пари отнякъде - това му се е струвал най-лесния начин, а му дава възможност да постои в ефира известно време... Иначе, аз го уважавам за нещата, които е направил през живота си - не всеки може като него...

Вселенче, много ти благодаря, че толкова активно си реагирала на написаното от мене - оценявам това и... ти се радвам!! ;)**

Пожелавам ти здраве, любов и сила да се пребориш - ти знаеш с кое!!!
цитирай
45. doctorhouse - comfy ........
03.03.2008 16:26
напьлно сьм сьгласен с теб , но смятам ,че едва ли ще постигнем нещо по вьпроса .....за сьжаление :((( Все пак живеем в Бьлгария и като бьлгари винаги изпитваме завист и злоба помежду си. И когато някои от нас реши да се изяви винаги ще има и други като тези от журитата на подобен род предавания.....които да го оплюят и подиграят затова ,че е посмял да опита ..................Може и да звуча песимистично но е така то какво ли е в ред в тая дьржава ,че да смятаме ,че медиите ни са по различни............А това ,че хората които станаха за резил е тьжно ,но телевизиите едва ли ще имат проблем защото почти сигурно всеки от тези които видяхме са подписали документ с който автоматично дават пьлни права този материал да стане публично достояние :(((( Нека този пост бьде прочетен от повече хора и да накара повече от нас да се замислят струва ли си всичко това ....................
цитирай
46. jesusbg - . doctorhouse
03.03.2008 22:00
ако сега се откажем да се борим, какъв е смисълът да живеем?
По-важното нещо от постигането на дадена цел е да имаме цел, а постингът на доктор Кирилов ни дава такава.
цитирай
47. bilqnka - Аз също не разбирам участниците
03.03.2008 23:16
при положение, че виждат отношението на въпросното "жури" към техните съучастници.Това е отвратителен, пошъл и грозен начин, по който може да се заяви или докаже липсата на певчески талант.Не всеки е роден за да пее.На някои им се отдава, на други - не.Но не е това начина.
Бях много потресена когато едно момче с наднормено тегло влезе в залата и преди да запее "учтивият" г-дин Фънки го прати да сваля килограми и че не иска да се занимава с такива като него.А той сам не се вижда на какво прилича.
Всеки си има достойнство и не мисля, че те са хората, които трябва да го накърняват или да съдят.
Твърдо подкрепям тезата ти.Това е дискриминация, която трябва да спре!
цитирай
48. inthelight - Да, и аз съм поразена (меко казано)....
04.03.2008 09:47
...поразена от моралната разруха по шоутата на БТВ!
Радвам се, че хора като теб, 'комфи', изказват категорично протеста си срещу това, което показват по националната ни телевизия. Понякога си мисля, че много от хората, които биха се противопоставяли на унизителните шоута, са се изнесли от страната ни. Но явно има все още такива хора тук! Подкрепям това, което си предприел - писмата, които си изпратил насам-натам!
Всичко най-добро ти пожелавам!
цитирай
49. apollon - напълно съм съгласен - най-голя...
04.03.2008 11:28
напълно съм съгласен - най-голямата гавра беше БТв да събира от народа пари за Могилино за да трупа рейтинг - Бтв не може да изпълнява функциите на държавата
цитирай
50. bovari - Вие знаете, че
04.03.2008 15:13
най-трудно се изкоренява плевела. Днес го посечеш, утре пак ще избуй. А когато няма кой да го посече?!
Напоследък си мисля как държавата и държавниците, ако има такива, обгрижват само сираци, хора с увреждания, изобщо тези, които наистина се нуждаят от подкрепата на цялото ни общество, но съвсем забравихме , че нацията ни се състой и от здрави, млади, още неукрепнали млади хора, които търсят, които са жадни да попият нещо ново; те търсят, но растат сякаш в дивата природа, заобиколени от много пошлост, много кич, много псевдо-конкурси от рода на посочения от Вас. Така е по-лесно, и подозирам,по-удобно за някои.
цитирай
51. amrak - Напълно те подкрепям Comfy!
04.03.2008 19:20
Основната функция на телевизията си остава Манипулация... не информация..

Загадъчната облъчвателна кутийка има униКалното свойство да задържа мисловното поле на зрителя.. и да мисли вместо него. Това всеки може сам да провери. Ефектът е маниманипулация, свободокастрация и хуманорегулация..

Поздрави приятелю !
цитирай
52. mimoza92 - и мен ме отврати наистина отноше...
05.03.2008 12:12
и мен ме отврати наистина отношението към кандидатите на Мюзик Айдъл,макар че доста са отишли само за да ги снимат.Страхотен постинг
цитирай
53. comfy - Марто, приятелю,
05.03.2008 16:29
благодаря ти за коментара... Но идва момент, когато не само не може да се мълчи, но и не може да се търпи....
Тогава е необходимо да се предприемат ДЕЙСТВИЯ!

Пожелавам ти здраве и успехи! :)
цитирай
54. comfy - Александър,
05.03.2008 16:30
благодаря за градивната интерпретация на написаното в този постинг! Задължен съм ти! :)

Поздрави! ;)
цитирай
55. comfy - Билянка,
05.03.2008 16:32
радвам се, че млади хора като теб така трезво гледат на нещата - дано критичността ти към поднасяната информация, особено от страна на медиите и властта, се запази!! ;)

Поздрави! ;)*
цитирай
56. comfy - inthelight,
05.03.2008 16:34
благодаря за топлите думи и те уверявам, че тук има достатъчно "останали" хора, на които им се повръща от поднасяното в медиите - особено БТВ, но и повечето други...

Поздрави, дружке! :)*
цитирай
57. comfy - Джим,
05.03.2008 16:36
радвам се, че мислите ни са еднопосочни!! Очаквам времето, когато и действията на всички ни с еднопосочни мисли също ще се насочат в една посока, към една цел....

Поздрави! :)
цитирай
58. comfy - Ели,
05.03.2008 16:37
засегнатият от теб аспект е съвсем актуален - много актуален и винаги ще е такъв!! Благодаря ти, че го формулира така точно!!

Поздрави! :)*
цитирай
59. comfy - amrak,
05.03.2008 16:39
радва ме присъствието ти тук, както и краткото и точно определение на функциите на телевизията, а и на СМИ!

Здраве и успехи, приятелю! :)
цитирай
60. comfy - Мими,
05.03.2008 16:41
благодаря за отношението, както и за топлите думи - радвам се, че си тук! ;)

Поздрави! :)*
цитирай
61. jesusbg - д-р Кирилов,
05.03.2008 18:18
Винаги на вашите услуги. Нека да сме от хората, дали тласък на третото възраждане на България
цитирай
62. comfy - Нека, Александър!...
06.03.2008 00:46
Макар да се стремя към това вече почти 3 десетилетия...

Но пък няма да се отказваме - винаги си мисля, че постоянстовто на капката ще пробие камъка... Нищо по-хубаво от това, ако капките са две... или повече, нали? ;)

Поздрави, приятелю!

... драснИ на лични някакви координати, а?...
цитирай
63. comfy - ЕДНО УТОЧНЕНИЕ!!!!
06.03.2008 18:07
Едва сега разбрах, че още на 28 февруари, админите на блога са удовлетворили желанието ми и са пуснали постинга в "Избрани" - рубриката "Други".

Много благодаря за това им отношение!!

Бъдете здрави и вдъхновени!!!!

к.к.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: comfy
Категория: Хоби
Прочетен: 3332199
Постинги: 233
Коментари: 6881
Гласове: 61742
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930