Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2009 18:09 - Доброто здраве е необходимост! (продължение)
Автор: comfy Категория: Други   
Прочетен: 24808 Коментари: 42 Гласове:
2



Здравейте отново!

 

Като че ли в предишния ми постинг изказалите се лесно стигнаха до извода, че «доброто здраве» е необходимост… Някои предупредиха, че това понякога е лукс!

 

Няма да споря – лукс ли е да бъдеш здрав? По-добре ли е болен, плащайки много пари за лекарства и уверено да крачиш към прословутите "два метра под земята"? Не мисля…

 

Лукс е да правиш така, че да придобиваш неща (каквито и да са те), които са мъртви, които не ти помагат да си здрав и всеможещ, а водят до затваряне на средства в продукти и/или услуги, които не само че не помагат за здравето ти, но и го разрушават! Ето, това е "лукс"! Някои си позволяват само този «лукс», а другото е несъществено, според тях! И какво? Животът е много кратък – колко време ще се радваш на колата си, на жилището си, на материалните придобивки? Нима това не зависи от здравето ти? А и идват често дни, когато всичко се преобръща – кризи разни, природни бедствия, катастрофи от всякакъв тип, свински грип и т.н.… Какво ти остава тогава, за да се справиш с новата ситуация? Реторичен въпрос, нали? Или не?

 

Всеки си прави някакъв «бюджет» - седмичен, месечен, годишен и т.н. И има ли в този бюджет сметка №…. «Профилактика на здравето ми»?? Почти съм сигурен, че няма, а ако има – това е вече друг човек, той се е замислил над своите приоритети и ценности…

 

Колко бихме отделяли на ден за нашето добро здраве и неговата профилактика? 1 лев, 2 лева, 5 лева, 10 лева или някаква друга сума? При това, знаейки, че това е една от най-добрите инвестиции – може би най-добрата! Но не… повечето хора мислят за текущите сметки, за това колко струва да смениш маслото на колата, да инвестираш в бизнес-проекти, които може и да не се осъществят… да, така е… и това го знае всеки… или почти…

 

От друга страна, възможно ли е да си здрав без пари? Еднозначно НЕ! Изводът се натрапва от само себе си – трябва да се планира и това, възможността за здраве и неговата профилактика! Знам основните възражения тук – хората са бедни, нямат пари за ядене, нямат пари въобще и т.н. Но… Въпросът е: нямат пари за здравето си или това не влиза в техните приоритети? Та нали все пак живеем? С какви пари и за какво ги харчим? За храна, сметки, лекарства, някои глезотии… за какво друго???

 

В момента се говори за криза и вече всички се втурнаха да докажат, че кризата я има. И какво? Има я… естествено! Но нима България не е в криза вече 20 години?! Каквото и да ни разправят, за обикновения човек това си е така... Ще я преживеем ли? Някои - да! Повечето........... И все пак, дори по време на кризи, войни, епидемии и т.н., все се намират хора, които печелят от това. Защо е така? Нима само защото са точно на определеното място и се занимават с определеното за времето нещо?! Не-е-е-е!! Та нали в съвременния свят да предизвикаш «криза» е много по-лесно - това го знаят тези, които разполагат с тази възможност… Всъщност, и ние го знаем, но… някак си го приемаме за нормално… А защо?!

 

Можем да псуваме политиците и крупните бизнесмени, но това няма да промени нищо, защото те, за разлика от нас, знаят какво искат, а и ние сме се съгласили да играем тяхната «игра». Защо?! Защото нашите желания са НИЩОЖНИ! Защото ние си мислим, че нещата ще се оправят, че всяко зло – за добро! Хитри поговорки има, не мислите ли?

 

Как да ни помогне Бог, когато ние правим това, което считаме (ние) за правилно и не се съобразяваме с актуалната действителност?! Ами – няма как… колкото и да Го молим!

 

Разпадът на морала и ценностите ни, за всеки от нас, е необходимата величина, за да може да се сбъдват проектите на шепата хора, решили да управляват този свят по свой си начин – тези, които се изживяват като богове! Защото те притежават какво? Ами, ПАРИ!!

 

И Те ще ни дадат на нас толкова, колкото е нужно да оцелеем временно и да работим за тях, за да имат Те повече пари...

 

Въобще не искам да ви занимавам с тези «социални» проблеми – сигурен съм, че всеки от вас ги изпитва на гърба си… друг е въпросът: защо и докога? Само не си мислете, че сега ще ви приканя към революция – не! Това са глупости! Има други варианти – светът се промени! Не е необходимо да се борим за това да няма богати, обратното - трябва да направим нещо, за да няма бедни!! Възможно ли е?! Възможно е... Спомнете си за този индийски банкер, който спечели Нобелова награда за икономика - в разрез с всички западни икономически концепции! Това е само един пример... но  той показва, че нестандартните ситуации изискват нестандартни решения (за разлика от това, което ни демонстрират не само нашите управляващи, но и управляващите елитните държави в света)…..

 

Отплеснах се… простете ми…

 

 

Да продължим за нашето здраве, ок? :)

 

 

Класическият световен опит ни предлага своите решения - медицината лекува, значи обръщайте се към лекарите, а те, от своя страна, ще ви пратят в аптеките (или в болниците) и вие ще се оправите – супер!! Де да беше така! Но всички знаем, че не е!! Е, тогава какво? Докога ще продължи тази инерция?!

 

Може би има някакъв «скрит» (в смисъл – «информационно скрит») вариант? Как мислите? Все пак, тези, които могат да си позволят, се лекуват по друг начин – използват най-съвременните технологии! А ние? Дори когато ни предложат продукт на съвременните технологии казваме «Е, това е скъпо, не е за мен, това е за тези, които имат пари…», без дори да пресметнем дали наистина е скъпо, дали е по-скъпо от продуктите на съвременната фармацевтика… Ами, приятели, когато се самокатегоризираме в групата на аутсайдерите, без дори да вникнем и да разберем за какво става въпрос, няма кой да ни помогне - няма...

 

Добре, какви са нашите конкретни възможности – днес, тук и сега, за да го има бъдещето ни такова, каквото го желаем и мечтаем? Ето го въпросът, на който трябва да търсим отговор… поне така мисля…

 

Има една широко популярна схема, която всеки уж приема безрезервно, но… не изпълнява. И тя е:

 

Мечта-Желание-Цел-План-Вяра-Действия

Да, мечтата поражда желание. Желанието ни кара да си поставим цел. Целта предполага изработването на план за постигането й. Планът, понеже винаги е свързан с препятствия и трудности, е необходимо да бъде подплатен с вяра. И когато всичко това е налице – предприемаме необходимите действия. Не че е лесно, но няма друга възможност – поне за обикновените хора като нас! Това е избор (да избереш този метод) без избор (защото другите методи са обречени на провал в нашата съвременност).

 

 

Интересно ми е, колко от вас, моите читатели, ще се съгласят, че това е така? :)

 

 

Добре, казвате си вие, приемам всичко това, но с какво да започна? Какви са първите стъпки? Нали всяко Велико пътешествие започва от първата крачка?!

 

Да, така е! Но нека за това поговорим в следващия постинг, а? Твърде много неща написах и всичко става нечитаемо – все пак, живеем в изключително динамично време…

 

Ще очаквам вашите идеи, предложения, въпроси, коментари – накратко, ще очаквам да се включите! Та нали аз съм един от вас?! Нека си помогнем взаимно – нека споделим вижданията си!

 

А за тези, които пожелаха повече конкретика – в следващия постинг ще я има, обещавам! Да сме живи и здрави! ;)

 

 

Поздрави на всички и… бъдете!! Бъдете себе си – няма за кога да чакате! :)

 

 

Усмихнете се – това е началото… :)


Тагове:   мечта,   здраве,   желание,


Гласувай:
2



1. ninaantonova - Здравей, приятелче! Добро утро!
30.04.2009 07:07
Рано пиле, рано пее! Прочетох много внимателно това което си написал, много добре си го казал. Написвам един линк, на филм който много ще те заинтригува - Тайната -Законът на привличането. Той е документален и ще ти хареса, пък и на други които го гледат. The Secret - Law of Attraction
Може да го изтеглиш от http://nanoset.net/
Това е научен филм, за това как можеш да постигнеш успех, да привлечеш доброто и хората които могат да ти помогнат, връзката на човека с Вселената, че дори една мисъл, настроение породило мисълта, пътува към Вселената и така се завъртат нещата, че след известно време се случва събитие което неминуемо има връзка с определена мисъл. Та в този филм дават, как по време на рецесии (в миналото) шепа хора чрез този метод държат в подчинение други и успяват в бизнеса си.
Със схемата ти съм съгласна, но за да се концентрират върху нея, на хората им трябва малко светлинка, глътка въздух, и отръскване от проблемите. Това е като заряд готов да избухне.
Приятен ден и весели празници. :)
цитирай
2. comfy - Добро утро, Нина! :)
30.04.2009 09:01
Благодаря ти, че отново се включваш с пълноценен коментар!!

Филма съм го гледал, но и аз като теб препоръчвам на всички, които не са, да го гледат...

Да, съгласен съм, че на хората им трябва глътка въздух и... глътка вяра - особено в себе си!

Приятен и хубав ден и на теб и светли празници, Нина! :) ***
цитирай
3. teachme - Сигурно е много интересно написаното,
30.04.2009 10:43
но тъй като днес ми е неделята:)) а следващите празнични дни са ми работни /така е в частния сектор - не е като в даскалъка...хахах/ та...
ще се отдам на почивката пълноценно, пък и времето тук е страхотно - не върви да стоиш пред компа :)
При първа възможност ще прочета старателно и ще се включа по темата, тъй като е много интересна, а и за предишния постинг съм предвидила нещо, но ми трябва повече време.
Приятен ден засега!
цитирай
4. deninosht - !:)
30.04.2009 11:50
Но нима България не е в криза вече 20 години?!
............................................................................
ТАКА ДЕ!:)

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

ДЕН
цитирай
5. totkaivanovaa - :)сърдечни поздрави и усмивки...
30.04.2009 14:40
Здравей и сърдечни поздрави за интересната тема, която поде в твоя блог за здравословното хранене...ще ми бъде интересно и мн.полезно да ми разкажеш повече за високотехнологичните продукти, за които намекваш... От много години се интересувам от този начин на живот и съм постигнала "собствен стил", но от три години и половина се отказах от пушенето на тютюн, което смятам за добро постижение, а от една година имам здравословен проблем, който ми налага да внимавам много какво слагам в устата...Като цяло съм здрав човек без особено сериозни здравословни и хронифицирани проблеми, но откакто отказах цигарите и промених хранителния си режим се чуствам много ...много различно...по енергична, жизнена, самоуверена...кожата на лицето ми светна и усмивката, която бях изгубила се появи...промени се и фигурата ми, излишните мазнини изчезнаха...абе какво по-хубаво от това един човек да се хареса сам на себе си...Продължавам обаче да не съм сигурна в качеството на хранителните продукти, които въпреки че внимателно подбирам не винаги намирам за добре произведени. В овесените ядки - мюсли, откривам "гранясали"ядки с изтекъл срок на годност, които вместо да бъдат изхвърлени, някой добър търговец е предложил изгодно на предприемчив производител,сушените плодове също не са с добро качество-намирам мухлясали смокини... намирам и разни нещица в скъпия пълнозърнест хляб, който рядко купувам, но все пак се налага и който задължително на третия ден плесенясва дори и в хладилник, портокалите, които толкова обичам и ми заместват едно хранене са боядисани с червена боя отвън, за да изглеждат по оранжави и привлекателни, че ръцете ми стават трайно червени поне за ден...а дали е безвредна боята...химия може ли да не вреди... Сега като ходих в Северна Италия се интересувах много за тяхната кухня, живеят много здравословно и природосъобразно, по едни сушени домати със зехтин ми отидоха очите... екскурзоводката, която ни посрещна в Монако под формата на шега каза, че от този режим на хранене и спокоен живот имат проблем с годините "не щат да мрат"...здрави по 80-90 годишни и нашите българки ги обслужват...на скоро гостува при Ути еднин българин, който представя италиански сирена и приготвя разни неща...силно ме впечатли, че нямаше ястие, което да коментира и да каже, че предварително зехтина се загрява и се прави запръжка, както в бг.кухнята ни...зехтина се добавя винаги, след като ястието се свали от огъня...много се разприказвах...ще очаквам в удобно за теб време да пишеш за продуктите, които си струва да познавам...до скоро
цитирай
6. comfy - Вал,
30.04.2009 14:44
много се радвам, че си отново тук!!

Разбира се!! Почивай си, щом днес е неделята ти!!! :)))

Наистина ще се радвам после да споделиш информацията, която имаш!

А сега - весело посрещане на празниците!! :) ***
цитирай
7. comfy - Ден,
30.04.2009 14:45
благодаря ти! Както винаги ти си човек на синтеза!! :))

Весели празници и на теб!! :) ***
цитирай
8. comfy - Привет, totkaivanovaa!!
30.04.2009 14:49
Много ти благодаря за този коментар - толкова красноречив е той!! Радвам се, че така точно си описала и споделила - като се замисли човек, кой ли от нас не е намирал по нещо в какви ли не продукти!...
А това е само видимата част на "айсберга" на действителността!! Можем да си представим останалото, което не виждаме, как ни влияе, когато го поглъщаме...

Още веднъж, много ти благодаря, че сподели този познат аспект от нашето ежедневие, защото, сигурен съм, все някой трябваше да го каже направо - ти беше първа, за което те поздравявам!!! :)

Весели празници, Тоти! ;) ***
цитирай
9. totkaivanovaa - :)
30.04.2009 15:04
Благодаря...весели празници...това е много интересна тема за мен за обсъждане, така че ще ти пиша отново...
цитирай
10. comfy - Привет отново, Тоти! :)
30.04.2009 16:33
Благодаря за пожеланието!!

Непременно ще ти пиша и аз! (Всъщност, вече го правя - подготвям писмото до теб!)

Весели и светли празници и за теб! :) ***
цитирай
11. ka4ak - ще си позволя да ти отговоря един мой пост
01.05.2009 03:54
ИМАЙ ЦЕЛ!
Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!

Минал съм през много премеждия и обрати преди да стана наясно със себе си,а когато вече се познавах,започнах да питам хората около себе си"-Каква е твоята цел?"С изненада открих,че на близо 1000 души,само един се опитваше да формулира някакъв отговор!Покрай моята дейност,имам много често контакти с медиите и познавам много журналисти.Много им хареса идеята да направят анкета"Каква е Вашата цел в живота"
/макар че от 150 само един,що годе отговори на въпроса ми/,още чакам да я видя тази анкета!Тогава разбрах,че хората не са наясно със себе си и това е един огромен проблем за страната и може би за това сме на това даредже!Не може да не знаеш какво искаш,а да възпитаваш децата си!Не може да казваш"-Уф,пак трябва да ходя на работа!"и да искаш да успееш!Просто това не е твоето място!Трябва да отиваш с желание и да ти е интересно и приятно!Ако не е така,без да искате предавате отрицателни емоции в къщи и нищо не върви!Тук е моментът да се замислите и да решите за себе си какво искате!Целта трябва да е такава,че вашия живот,да не е достатъчен,за да я реализирате,но да имате достатъчно време,за да поставите стабилни основи,стабилен фундамент,за да могат тези след Вас,да я довършат или продължът!Трябва да имате ВЯРА в себе си,за да сте пример,за тези след Вас!Неуспехите не трябва да Ви отчайват,трябва да сте оптимист и на сто неуспешни опита,на сто и първия ще успеете!НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА,ако силно го искате !
Този Ваш оптимизъм,ще действа благотворно на Вашите деца!Ще се чуствате все по уверен и непрекъснато ще зареждате себе си и околните с положителна енергия!Точно това ще Ви направи по силен и уверен,за да можете да правите всичко с любов!Много са ме критикували за егоиста,но ако не сте жив,какво ще направите,Вие сте нужен жив,за да извървите земния си път и да оставите уверени оптимисти с които да се гордеете от небето!


цитирай
12. comfy - Привет, Владимир!
01.05.2009 08:34
Написаното е отлично и няма какво аз да коментирам по него!

Много ти благодаря, че се отби тук и сподели точно тези свои мисли!!

Благодаря ти и весели празници!!
цитирай
13. ka4ak - Добро утро,Киро!
01.05.2009 09:58
Радвам се,че се запознахме!Благодаря за оценката!
Усмихнати празници и прекрасно настроение!
цитирай
14. comfy - Здравей отново, Владимир!
01.05.2009 11:17
За мен също е удоволствие, че се запознахме!!!!

Благодаря за пожеланията - нека и при теб празниците са весели и изпълнени с много приятности! ;)
цитирай
15. kuracpalac - Драги Приятелю !
02.05.2009 10:32
Много теми си засегнал.Някой от тях болни.

Аз, като вярващ човек, на този пост гледам през, може би, по различна призма.

Смятам че всичко на този свят става по Божие допущение или с Негова помощ.На човека е оставенa абсолютнa свободa да прави каквото си иска.

(На пример, един от моите много грехове е че съм лаком.Лаком за сладко (и не само за сладко).Затова съм дебел (не много).Но, нямам сили (или достатично желание) да победя това.)

Ти каза: "Мечта-Желание-Цел-План-Вяра-Действия".Несъм съгласен напълно.Трябва да стои:

Вяра(молитва)-Мечта-Вяра (молитва) - Желание - Вяра (молитва) - Цел - Вяра (молитва) - План - Вяра (молитва) - Действия - Вяра (молитва).

Като казвам вяра, мисля не само за вяра в себе си и собствени сили и възможности, повече си мисля за вяра в Господа.Той най добре знае какво ни е нужно, какво бреме може да носим и какво можем да постигнем.

Приятелю прости ми, просто нещо имах нужда да ги кажа моите разбъркани мисли.Прости ми че не успях.

Весели Празници на всички! ;-)


цитирай
16. comfy - Здравей приятелю, kuracpalac! :)
02.05.2009 10:48
Много ти благодаря за споделените мисли - те допълват много от това, което вече е казано, и е хубаво, че си отделил време да напишеш този коментар! Признателен съм ти!

Пожелавам на теб, а и на всички, весели и светли празници! :)
цитирай
17. jenajena - :)
04.05.2009 18:27
ka4ak,абсолютно съм съгласна с теб.Но според мен смисълът се губи някъде по веригата-нас никой не ни е у4ил как да живеем и в какво всъщност е смисъла.Някои го откриват след дълги сражения с живота,но когато е почти невъзможно да започнеш отначало.Никой не ни у4и ,4е всеки си има мисия и 4е най-важното е да открие каква е тя.Учат ни кое е престижно и да се сравняваме с тези,които се приемат за "Престижни".Никой не ни у4и как да открием първо себе си и своята собствена цел и тогава да тръгнем на "път" през живота.Защото погрешните цели вионаги дават погрешни резултати....Какво ни остава ...освен да се попитаме поне ние учим ли на това децата си.Не да им казваме"Виж този или онзи до къде е стигнал!",а да ги научим да могат да се вглеждат в себе си и да откриват своя си смисъл.Своята мисия.И да преминат през живота с любов и светлина.А за егоизма-няма нищо по-нормално на този свят-най-хубавите наши желания и мечти,тайни копнежи и потребности остават неизпълнени,понеже сме се съобразявали с другите."Светът ,в който общността е всичко,а отделният яовек-нище е изобретение на хора,които искат да използват другите за собствените си интереси".Тези хопра могат да бъдат и най-близките ни.Препоръчвам"изкуството да бъдеш егоист"-Йозеф Киршнер.Успех на всички в намирането на себе си!!!И много усмивки!
цитирай
18. sad - Мечта-Желание-Цел-План-Вяра-Действия
05.05.2009 09:56
Вярно е, проблема е както и при много други неща в постоянството във вярата. Опитваш и се проваляш, опитваш пак и пак се проваляш, започваш постепенно да губиш вяра, че можеш да го направиш, търсиш причината в себе си и хоп - изненадващо откриваш, че ти не си за "това нещо". И тъй като имаш много мечти си поставяш нова цел.
А истинският провал настъпва всъщност тогава, когато спреш да се опитваш.
цитирай
19. comfy - Напълно
05.05.2009 11:50
съм съгласен с твоето мнение, sad!

"... Я в сотый раз опять начну сначала,
пока не меркнет свет, пока горит свеча."

Поздрави! :)
цитирай
20. viovioi - Здравето е безценно.
15.05.2009 09:44
И ще подплатя мнението си с една мисъл на .....
мисля Конфуций.
"Богат е онзи, който може да си преброи най-ценните неща, които не си е купил с пари" Навярно мъдреца е имал предвид : живота, здравето, любовта, приятелството, децата, щастието... и т.н. Всичко останало можем да си купим с пари.
цитирай
21. comfy - Да, приятелко, viovioi!
15.05.2009 13:10
Мъдра и ценна мисъл!! Благодаря ти за този коментар на място!!

Поздрави и усмивки! :) ***
цитирай
22. ka4ak - Здравей Киро!Извинявай че се обръщам към теб,но ми трябва помощ!
27.05.2009 21:59
А покрай моите занимания,знам че имаш широки познания в тази област!Ще ми бъде приятно ако посетиш блога ми и го прегледаш!
цитирай
23. comfy - Привет, Владо!
28.05.2009 06:35
С удоволствие бих помогнал - стига да мога!

А блога ти съм го преглеждал, но ще го прегледам пак щом трябва, а ти конкретизирай искането си на лични, ок?

... Но ще мога най-рано днес след 16.30 да прегледам...

Лек и хубав ден!
цитирай
24. ka4ak - благодаря за разбирането
28.05.2009 08:31
става въпрос заЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ ПРИЯТЕЛИ!НЕКА НАШАТА КНИГА БЪДЕ СИМВОЛ НА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ!
цитирай
25. iliada - сomfy
03.06.2009 18:10
Днес направи нещо за моето здраве- зарадва ме ,а радостта е нещо без което не можем да бъдем щастливи , а нещастни ли сме -губим нашето здраве.
"Жизнерадосотта е не само признак за здраве,но и най-деиственото средство за избягване на болести"
Смайлс,С
цитирай
26. comfy - Аз пък, Илиана, съм двойно по-щастлив!!! :))
03.06.2009 19:44
Радвам се, че сме се намерили днес на резонансни вълни... :))

Поздрави и приятна вечер! :) ***
цитирай
27. iliada - :)
06.06.2009 20:38
Приятна вечер и на теб!:)
цитирай
28. comfy - Благодаря, Илиана!
07.06.2009 09:13
Много мило от твоя страна! :)

Поздрави!
цитирай
29. candysays - Много хубав пост, за който ти благодаря, Comfy! :)
09.06.2009 12:56
Стари приятелю :))) (ако мога така да те нарека - в най-добрия смисъл на думата "стари" - защото се познаваме, макар и само виртуално, отдавна тук)

Продължаваш с много смислени постове, не изневеряваш на себе си.. :)
Темата е много значима, и тъй като сега съм на работа и нямам възможност- ще напиша по-смислен коментар, когато мога.. Сега искам само да ти покажа, че се отбих, прочетох и че ти се радвам и ти благодаря.

Сърдечни поздрави,

К. :)
цитирай
30. comfy - Привет, Кенди!!!
09.06.2009 16:49
... Откога не си писала тук (то и аз не съм писал отдавна при теб, ама чета, де...)!

... Радвам се, че се отби - идвай, ще се радвам да те "виждам" тук и да знам, че си някъде "наблизо"... !

Поздрави и щастие! ;)

к.к.
цитирай
31. panazea - Здравей , Комфи !
07.07.2009 12:13
Аз в следващия пост се изказах малко неподготвена , да прощаваш !
Както знаеш , аз съм Панацея - Вселечителката !
С моята сестра Хигия - Здраве сме си поделили света ! При нея са здравите .
При мен са болните и страдащите . Лекарите са ми помощници . В забързаното ежедневие , те лекуват само симптомите , а не самата болест !
И съвсем забравиха душата !
Ще ти открия една тайна , всички болести са свързани с душата .
Привет !
цитирай
32. priqtel12 - "Състоянието на нашето здраве не е каприз, нито е лукс – то е необходимост!"
20.07.2009 22:19
Съгласна съм.Много е интересно при теб, знаеш ли?Изчетох всичко, заедно с коментарите. Заинтригува ме!Смятам, че медицината е метод, който по-трудно може да проникне в истинската същност на лечението. Тя се бори да облекчава болката и да унищожава симптомите на нещо, което продължава да седи и да се развива. Докато един ден стане напълно неконтролируемо.
"Всеки един сам е най-добрият лечител за себе си. Ако успее да се пробуди. Никой не може да познава по-добре собствения ти организъм от собственото аз! В бъдещето лекарят ще бъде този добър дух, ангел-хранител или съветник, който ще има способността да те накара да се събудиш за лечението за себе си.

За да бъдеш здрав/а,

е нужно да обичаш.

За да бъдеш здрав/а, трябва да забравиш страха.

За да бъдеш здрав/а, е нужно да пътуваш в живота, като знаеш кои територии са твои и кои чужди, и да приемаш различните, като не се бориш с тях, а се опитваш да ги разбереш.

За да бъдеш здрав/а, трябва да се усмихваш и да се храниш с това, което ти дава земята, на която живееш в момента.

За да бъдеш здрав/а, трябва да се научиш да разпознаваш енергиите и да гледаш на тялото си като на разумен организъм, който ти подсказва от какво има нужда. Не трябва да следваш моди и общи закони за това как трябва да живееш здравословно. Независимо, че човеците си приличат външно, те са толкова различни.

Само твоето аз и организъм могат да ти кажат от какво имаш нужда, за да си здрава. Научи се да слушаш себе си и ще спечелиш. Ако за един е нужно да яде месо, то за друг то е бич. Ако един трябва да яде солено, то друг не бива и да помисля за това. Ако един може да живее в планината, то на друг му е нужно слънце и море – иначе започва да линее (вж. Земни пояси).

За да бъдеш здрав/а, трябва да знаеш, че се променяш непрекъснато, а заедно с това и изискванията за твоето здраве. Слушай себе си! Никой друг не може да ти съобщи промените, освен собственото аз. "
/из книгата"Срещи в Жасминовия храм", издателство"Интервю прес", 2005 г., Мария Мира/
цитирай
33. comfy - Иве, трогнат съм! :)
21.07.2009 14:34
Ти така подробно си подхванала темата (и блога ми), че ме караш да се радвам - благодаря ти!! :)

Що се отнася до приведените цитати, мога да кажа, че е хубаво да се прочетат, но колко ли хора ще съумеят да ги използват на практика - да обичат, да забравят страха, да пътуват в живота, да разпознават енергиите и т.н.

Като контрапункт на това, че "Само твоето аз и организъм могат да ти кажат от какво имаш нужда.." бих могъл да ти цитирам небезизвестния Пол Брег, че "тялото е глупаво" и не бива да слушаме само него, когато вземаме решения относно здравето си... ;))) Донякъде съм съгласен с него - представи си как тялото ти желае никотин, кофеин, хероин и т.н. - ще го послушаш ли? ;)))

Радвам се, че си тук и ти благодаря за смислените и подробни коментари в блога ми!!!!

Бъди здрава, свободна и щастлива! :)
цитирай
34. comfy - panazea,
21.07.2009 14:38
вярно е - тази тайна ми е известна, че всички болести са свързани с душата! Но, ако ти си Панацея, знаеш, че твоа е по-скоро митично и идеализирано "същество" :)))

Не знам да съществува панацея, но е хубаво да се стремим към нея, нали? Да не би панацеята да е Любовта?! Не знам...

Благодаря ти, че се спря тук, Панацея!! Радвам ти се!! :))
цитирай
35. priqtel12 - Как само звучи:
21.07.2009 16:03
"Ти така подробно си подхванала темата (и блога ми)".Просто ми стана интересно, затова. Все пак смятам, че тялото ни може да направи правилния избор, ако преди това сме се погрижили за душата ни, тя ще му помогне.....Поздрави!!!
цитирай
36. comfy - Иве, а защо
21.07.2009 16:10
постоянно да ги разделяме двете неща - тялото и душата?! С дидактична цел - да! Но не сме в училище - или сме? Или наистина действаме според поговорката "Човек се учи, докато е жив!"?

... Аз приемам, че тялото, душата и Духът са едно и също в три различни проявления (или координатни системи, ако щеш!) - нищо, че понякога изглеждат толкова дисоциирани... ;)

Тенкс! :)

Поздрави и усмивки, Иве! :)))
цитирай
37. priqtel12 - Аз също смятам, че те са едно,
21.07.2009 16:14
но поставям душата на по-високо ниво от тялото.
цитирай
38. comfy - Не думай?! ;)))
21.07.2009 16:18
Тялото е много по-съвършено като етап на развитие и достижение на Еволюцията или Господ, или Нещо друго...

... Душата все още се стреми към това, не мислиш ли? ;)))

... Но това не пречи да поставяме нещо, което е по-несъвършено в дадения момент, на по-високо "стъпало" от другото, което вече е набрало скорост - "перспектива" или "свиване хоризонта на понятията"... :)))

Ех, че ми стана интересно!! Благодаря ти! :))
цитирай
39. priqtel12 - Да, но тялото е тленно, а душата не?????
21.07.2009 16:29
Не си ли съгласен???
цитирай
40. comfy - Кое е по-тленно...
21.07.2009 16:36
не съм сигурен, макар да искам софтуера да е по-стабилен от хардуера... ;)

Вярвам, че софтът не е толкова "мек", а "хардът" е достатъчно твърд за определен период от време... ;)
цитирай
41. priqtel12 - Знаеш ли, аз вярвам в прераждането и в това, че нашата душа
21.07.2009 16:44
остава след смъртта на тялото и колкото и да се променя, основното в нея се запазва винаги...., но това е друга тема и ще я обсъждаме не тук .....и сега. А сега отивам да си проследя сериала като една жена в отпуска. Чао засега!!!
цитирай
42. comfy - ОК! Прераждането е...
21.07.2009 16:47
всъщност хубава и интересна тема...

Но това, което пишеш за душата, че "основното в нея се запазва винаги" може и да е вярно, но пък... не го помниш! "Парадокс"! ;)

... Приятно гледане!! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: comfy
Категория: Хоби
Прочетен: 3332689
Постинги: 233
Коментари: 6881
Гласове: 61743
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930