Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2017 21:38 - Летните кина на Варна
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2410 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 28.11.2017 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Когато бях ученик, едно от обичайните удоволствия беше ходенето на кино. Още по-голямо удоволствие обаче беше ходенето на кино през лятната ваканция. Във Варна имаше няколко летни кина. В тях по традиция даваха добри филми и бяха много посещавани. Имаше само по една прожекция вечер от 8 часа. Най – голямото от тях и най – популярно беше Лятно кино Ленин. То се намираше на главната улица, тогава Ленин, там където днес са Хотел Графити и блокчетата зад него. Кино Република също беше голямо лятно кино. То пък беше до Морската градина. Съвсем до него бе и Лятно кино Благоев. Тези две кина бяха разрушени още по време на социализъма заради строежа на Фестивалния комплекс. На малка уличка в центъра, близо до Централна поща, се намираха на едно място зимното и лятното кино Култура. Днес на това място има построен блок. Нашата родна махала се намира съвсем близо до Лятно кино Тракия. Затова децата от махалата ходехме много често именно в това кино. Нашият район беше гъсто населен и често нямаше билети. Затова неведнъж просто сме прескачали оградата. Какво да се прави, детски лудории. Лятно кино Тракия единствено от тях не е съборено, но от години то е превърнато в паркинг. Лично аз бих се радвал много, ако възстановят поне него. За това няма да са необходими много усилия и средства. Просто едно освежаване и нови пейки. Помня още летните кина и в курортите Златни пясъци и Дружба (Св. Св. Константин и Елена). Такова имаше и в квартал Аспарухово. Днес единственото автентично лятно кино, което е запазено така, както го помня, е това в центъра на курорта Св. Св. Константин и Елена.

Лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена

image




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Имаше едно лятно кино в центъра на Варна,
21.11.2017 15:14
дето се гледаше без пари от луксозния апартамент на хазайката, дето взимаха адвокатите. Мъ-ле-е-е-ей, прелест. Като се харесахме с тази жена, две години ходихме при нея на курорт заради киното. А храната беше в луксозни ресторанти. Върна ме в спомените и то какви!
цитирай
2. laval - Трябва да е било
21.11.2017 15:45
кино Ленин. Виждаше се от балконите на съседните блокове.
цитирай
3. rosiela - Май да. Има ли го още?
21.11.2017 16:40
laval написа:
кино Ленин. Виждаше се от балконите на съседните блокове.

цитирай
4. laval - Не
21.11.2017 17:07
На негово място има блокове, а отпред е хотела "Графити" на ТИМ, там, където беше и картинната галерия. Мисля, че сега има галерия в самия хотел някъде. Не ходя там.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4099168
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21960