Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2007 15:43 - Кубче лед и много чудеса! ;)
Автор: comfy Категория: Забавление   
Прочетен: 17935 Коментари: 30 Гласове:
1

Последна промяна: 19.03.2009 14:03


Здравейте! :)

... Днес искам да ви нахвърлям набързо част от чудесата, които можете да направите с една или няколко бучки лед! :)))

О, знам - вие сте запознати с какви ли не прийоми за използване на това агрегатно състояние на водата, особено когато то е с форма, придадена му от нашето въображение и умения!! Но не за това иде реч тук - все пак, знаете, че моите акценти са винаги върху нещо, свързано с нашата личност и нейната психика! ;)))

... Нека си припомним колко много напитки са "обречени" на употреба с лед, с "бучки лед"... Да, дори горещи напитки претендират да използват леда като неотменна съставка - чаят и кафето, например! :))) Разбира се, всеки си има, или почти всеки, любима напитка, в която поставя лед!! Нали? Как беше там оная "приказка":

Въпрос:
- Кои са двете най големи удоволствия?
Отговор:
- Уиски с лед и цигара след...

;)

... Тук за пълнота ще ви представя известния коктейл "Мохито", чиято рецепта видях написана преди повече от година в един от форумите на http://www.krechetalo.com/, та оттогава я използвам. Потребителят, написал подробно рецептата бе Skeltah. И така:

МОХИТО:

Продукти:
50 грама бял ром
20 грама сок от лайм (зелен лимон)
1 ч.л.захар
6 цели листа прясна мента
50 грама сода
Начин на приготвяне:
Разтворете захарта в лимоновия сок във висока чаша, като бъркате непрекъснато.
Натъркайте листата мента по вътрешната страна и ги изхвърлете (с целина вместо мента също е много добре).
Напълнете чашата с натрошен лед и изсипете рома. Разбъркайте.
Допълнете чашата със содата и украсете със стръкче мента (целина). 

image


Наздраве!! :)))

... Или пък, известна ли ви е т.нар. "ледена" целувка? Не? Ами, много просто - лапвате една бучка лед и започвате да целувате партньора си, докато тя се топи в устата ви - препоръчва се целувките да са... абе, навсякъде! ;)))

... Но, отклонявам се от основното, което искам да споделя с вас!!! ;)))

И така...

Може би не всички знаят, но с бучки лед могат да се свалят много повече килограми от теглото ви, натрупани във вид на мазнини, отколкото с която и да е диета!! Не вярвате? Опитайте следното:

Постилате си нещо на пода (одеяло ще свърши работа), изключвате телевизор, радио, ДВД, въобще всякакви звуци и неща, които могат да отклонят вниманието ви. Приготвяте се като за медитация, извършвате всичко в точно определена последователност винаги - тоест, превръщате процедурата в ритуал! Психическата ви настройка трябва да е такава, както когато ще извършвате най-важното действие през настоящия ден - не е точно концентрация, но и същевременно е цялостно отдаване на точно това занимание...

Вземате една бучка лед - най-добре под формата на кубче със страна 2.0-2.5 см, и я поставяте върху изстудена предварително в хладилника малка стъклена чинийка (от тези, дето се използват за поставка под стъклени чашки за кафе). Разполагате се в удобно и съответно положение (всъщност позата може и трябва да е различна, в зависимост коя зона от тялото си ще "подложите" на терапията) и започвате да наблюдавате топенето на бучката лед в чинийката. Едновременно с това си представяте как по същия начин се топят натрупаните мазнини в точно определена част от тялото ви. Но заедно с тази ви представа е необходимо периодично да стягате колкото можете по-силно мускулните групи в съответната област, като редувате стягането с периоди на релаксация!

И така:
Наблюдавате бучката лед - тя се топи - представяте си визуално, как се топят мазнините ви там, където желаете - стягате мускулите в съответната област силно за десетина секунди (броите от 21 до 30 на ум) - отпускате мускулите и максимално релаксирате около минута (времето на релаксирането се определя индивидуално и приблизително, но не повече от 2 минтути) - повтаряте всичко дотук докато бучката се стопи в чинийката (времето за което зависи от стайната температура най-вече, но обикновено за десетина минути при 20 градуса в стаята - при по-топла стая вземете по-голяма бучка лед!).

След като бучката се е стопила ("стопили" са се и част от натрупаните мазнини) идва най-важното - да затвърдите ефекта от постигнатото! Това става като продължавате да наблюдавате водата в чинийката, но в състояние на релаксация и любов към тялото си, още двайсетина минути и си представяте, че така както тя сега се изпарява и окончателно "изчезва" от чинийката, така и част от стопените ви мазнини в момента се усвояват от организма ви окончателно и това води до желания от вас ефект - премахване на натрупаните мазнини от точно избраното от вас място! 

Разбира се, някои препоръчват сеансът да трае докато водата от чинийката се изпари - тогава ефектът настъпва видимо много по-бързо!! Но, нека бъдем реалисти, кой ще може да отдели часове (времето необходимо за изпарение на водичката от чинийката) всеки ден, за да се занимава с тялото си?! Нали, ако можеше да направи това, тогава нямаше да има проблеми с "натрупани мазнини"?! ;)))

Затова, на тези, които смятат, че се нуждаят от такава ледомиопсихотерапия, препоръчвам всекидневно по една бучка лед по описания начин - процедура-ритуал, за време около 30 минути!
Един курс лечение трае 18 дни (3 седмици - по 6 дни, като всеки седми ден се почива). След това - почивка 9 дни и може да се започне втори курс, а след още 9 дни - трети.

Резултатите? Преминалите един курс на лечение се радват на големи промени не само физически, но и психоемоционално! Намаляването на теглото, при равни други условия, е с около 3-5 кг, при това за сметка на натрупаните мазнини на точно определеното преди терапията място!! Преминалите три последователни курса говорят за невероятно добри резултати, които няма да описвам тук, но ще кажа, че се запазва тенденцията да се свалят килограми точно там, където искате, при това поддържането на придобитата форма вече е само с 5 минутни ежедневни упражнения "на ум" - не са необходими дори бучките лед и "мислените" упражнения може да се правят където и да е, стига да имате възможност да се усамотите за тези пет минути и да се изолирате от външно влияние!...

Тази терапия има и противопоказания: противопоказано е да се прилага ледомиопсихотерапия при хора с хронична сърдечна недостатъчност, тежки бъбречни и чернодробни увреждания, хипертонична болест трета степен, напреднала бременност и др.

Е, от мене засега толкова!! :)

Пожелавам на всички успех с ледомиопсихотерапията!! ;)))

Желаещите да научат повече подробности да ми пишат на лични! ;)))

Успешна нова седмица на всички!!! ;)







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. innersmile - хм, това е интересно :) благодаря ...
26.08.2007 18:15
хм,това е интересно :)
благодаря ти за прекрасното и развлекателно инфо :)ще го изпробвам! :)
усмихната и успешна седмица и на теб също :)
цитирай
2. diati - comfy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))),
26.08.2007 19:05
първата част ми хареса - посмях се. Не бях се сетила, че леда е приятно нещо - е, не сам по себе си:)). Не сам по сладоледа, затова може би...Не мога да използвам и двете терапии. Обичам горещи неща, а може би смехотерапия ще е добре за мен!? Поздрави и успешна нова седмица и на тебе!
цитирай
3. letisi - мда мисълта е материална.....
26.08.2007 22:58
за по-добър ефект и имайки предвид температурите навън то ледчето трябва да е поне килограм ...но красотата иска жертви...много усмивки от мен
цитирай
4. comfy - Веси,
26.08.2007 23:59
пробвай и после - има къде да споделиш! Нали? ;)))*
цитирай
5. comfy - Di Ati,
27.08.2007 00:01
жалко, че не обичаш сладолед! :)))
... Всъщност, сега разглеждам "по-студените" видове терапии - те са и по-безопасни! ;))
А виж, смехотерапията е чудесно нещо - ще се постарая по-нататък и за нея да напиша малко... ;)))

Весела и щура седмица, Ди Ати! ;))* :РрР
цитирай
6. comfy - Letisi,
27.08.2007 00:02
права си и пак си права! :)))

Приятна и спокойна нощ, а от утре - спорна седмица! ;)*
цитирай
7. danistar - хи хи, Добро утро :)
27.08.2007 08:46
Наздраве :) въпреки че обичам сокчета /без алкохол/,това ми хареса ;) а и не бях пила ром до...онази вечер :) когато се оказа ,че в много вкусната плодова салата, това било една от съставките :)
много усмивки :) и слънчеви утрини :)
цитирай
8. comfy - Привет, Дани! :)
27.08.2007 08:49
Радвам се на усмивките и слънчевите утрини - благодаря ти!! :))

Прегръдки и успешна нова седмица! ;)*
цитирай
9. viki02 - О, благодаря ти!
27.08.2007 10:31
За къде сме без теб, много ти благодаря.
И на теб успешна :)*
цитирай
10. comfy - Вики!! :))))))))
27.08.2007 10:33
Благодаря ти за хубавото настроение, което създаваш у мен! :))

Усмивки и прегръдки! ;)*
цитирай
11. fiona - Ммм, Мохито!
27.08.2007 12:39
Ако и Бонд вървеше към него :)) терапията с отслабването ще е много приятна ;)
Ама засега - ледчета. :))
Хубав и усмихнат ден! Топло гушване за контраст. ;)
цитирай
12. comfy - Благодаря, Фионке! :))
27.08.2007 13:07
Ако искаш, ще се обадя на Бонд - за кога да му предам? ;)

М-мм, контрастът ми хареса! ;)*
цитирай
13. diati - comfy, така ме разсмя с пожеланията сиии, че вече ми подействаха като терапия:)
27.08.2007 13:56
да правя щуротии ми е професия, но сега съм в отпуска.страхотно пожелание и ще се постарая да е такава седмицата.Звездички в очите и щуротии в главата и за теб! Терапия ер няма как....:))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
14. comfy - Хе-хе-хей, Ди Ати,
27.08.2007 14:47
радвам се, дружке, на веселия ти смях!! :))))

О, а каква хууубава усмивка имаааш! ;))))

Браво! ;)*
цитирай
15. viovioi - интересно предложение))
27.08.2007 15:03
И много свежо.Благодаря и аз!Лек ден и успешна нова седмица!
цитирай
16. comfy - Моля-моля, Вили,
27.08.2007 15:08
консултациите ми са от 14.00 до 16.00 на лични! :РрР

Усмивки! ;)*
цитирай
17. sad - Хм
27.08.2007 22:09
тоя коктейл съм го пил ама го бяха направили все едно е зеленясало блато :)
иначе е хубав :)
цитирай
18. comfy - О, Венелине,
27.08.2007 22:43
хубав е и още как... ама като е направен с мерак! :)))

Поздрави на шуменското небе и на тебе! ;)
цитирай
19. mikii - Наздраве!
28.08.2007 06:06
...Много здравословно и отслабващо действа комбинацията водка с бира. Но не бива да се прекалява - примерно 5 - 6 чаши водка и три бири. Бирите се ползват за разредител. След това е гарантирано, че два дни няма да ви се яде...А който не яде - отслабва!!!...............Шегичка разбира се!!!
цитирай
20. comfy - Е-хе-е, Микии,
28.08.2007 09:46
голяма комбинация... у руснаците е много застъпена, ама не влияе май така както казваш:)))

А те твърдят:

- Водка без пива - деньги на ветер!

Поздрави, приятелю! :))))
цитирай
21. mattea - Тук е толкова забавно да се четат
28.08.2007 17:36
коментарите - почти колкото и постингите :).
Благодаря за чудесното настроение :).
цитирай
22. comfy - Да, Усмивке,
28.08.2007 22:10
май е наистина така - и на мен ми е забавно да чета коментарите, както и да пиша такива! :)))

Приятна вечер! ;)*
цитирай
23. kassandra - :)) Май ледената целувка ми ха...
30.08.2007 12:28
:))
Май ледената целувка ми харесва повече:)) от топенето на мазнините..много...самотно занимание...:))Пък и след целувката ще се изгорят доста калории ..нали:)))
Поздрави!!
цитирай
24. comfy - Дани,
30.08.2007 12:40
това, което казваш, е не само въпрос на вкус, но и на жизнен стил - радвам се, че твоят се определя от такива нагласи! ;))

И, разбира се, "много си права"! :)))

Поздрави и усмивки! ;)*
цитирай
25. megi87 - Comfy,
30.08.2007 17:10
shte me propiesh s tezi kokteili :D Skoro pih mohito imenno zaradi tvoq posting :)
Sheguvam se razbira se :)))
Davai oshte takiva sveji idei !

P.S. Sorry za latinicata, no na rabota nqmam kirilica :(
цитирай
26. comfy - Меги,
30.08.2007 17:21
Радвам се,че си тук!! :)))

... Благодаря ти за проявената съпричастност!! ;)

Усмивки и прегръдки! ;)*
цитирай
27. zaro - Здравей Комфи!
30.08.2007 17:48
Хубаво материалче:) Браво:)))
Аз след дълга ваканция в България съм отново в блог-а.
До нови срещи.

Заро
цитирай
28. comfy - О-о-о-о, Заро,
30.08.2007 19:42
приятелю, радвам се, че всичко при тебе е О.К.! ;))))

Добре дошъл, отново тук - липсваше на блоги-пространството! :)))

Би хепи и очаквам твоите постове! ;))

Поздравииииии! :)))
цитирай
29. priqtel12 - Ледомиопсихотерапия значи.......
23.07.2009 00:45
Интересно......
цитирай
30. comfy - :)))))
23.07.2009 17:27
Дааа, Иве... претендирам за авторство на тази "щуротия"! ;))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: comfy
Категория: Хоби
Прочетен: 3332384
Постинги: 233
Коментари: 6881
Гласове: 61742
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930