Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2013 19:31 - България цяла сега нази гледа
Автор: comfy Категория: Политика   
Прочетен: 49191 Коментари: 67 Гласове:
44

Последна промяна: 24.02.2013 08:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Живеем във време, в което (отново) се решават съдбините ни – на България и българите като народ.

Представям ви моите мисли и предложения – дискусията е отворена.

Ще започна с лъжите, които чувам, чета и виждам в последните дни.

 

Лъжите:

- че не можем да променим системата

- че само партиите могат да променят нещата

- че протестът е само срещу монополите

- че трябва всичко да е легитимно (обаче, според сегашните закони, система и представи)

- че е необходимо Велико народно събрание

- че показваното по медиите е истината за ставащите процеси в България

- че Президентът е президент на всички българи

- че ще настъпи хаос, ако не действаме в рамките на «матрицата», наложена ни отвън

- че българите не знаят какво искат и протестът е хаотичен

- че само в рамките на системата досега можем да бъдем «легитимни»

- че няма нищо да се получи, защото живеем в глобален свят

- че нямаме алтернатива, освен предлаганите от президента и партиите

- че всичко е буря в чаша вода

- че ЕС няма да ни търпи такива

- че бунтът е в рамките на бедния заден двор на ЕС

- че и в случая всяко чудо е за три дни

- че протестите са организирани от опозицията и само тя печели от такъв протест

- че не можем да изгоним монополите, поради клаузите за неустойка в договорите с тях

- че не сме народ, а мърша, която ще си получи заслуженото

- че няма подготвени българи, които да осъществят промените

- че… (тук поставете изприказваните приказки по медиите, разпространени от псевдожурналистите).

 

Искам да изразя ясно становището си, че НИЕ можем да осъществим Промяна, която да е наистина историческа. Имаме пречки – така наречените политици (както български, така и чуждестранни), с цял хор купени посредствени журналисти. Разбира се, пречат ни и Световните сили, макар сега и тихомълком. Но... решаваме ние!

 

България преживява поредната Национална катастрофа!

Аргументите са много, но ето най-ясните за всички ни:

Населението на България:

 

1989 г. - 9 009 018 души

2011 г. - 7 364 570 души

 

Показателите за смъртност на населението, раждаемост, детска смъртност и естествен прираст е излишно да се показват тук - те са фрапиращи, дори в родната подправена статистика. Само за пример: производният показател естествен прираст на населението е отрицателен (-0,796% за 2012) и е четвъртият най-нисък в света — единствено Сирия, Йордания и Молдова имат по-нисък прираст на населението.

 

 

През последните 23 години се промениха в силно негативен аспект редица важни индикатори за развитието на обществото – няма да ги изброявам.

Най-бедната страна сме в ЕС. Липсва национален идеал, духовни ценности, перспективи за живот.

 

Какво следва, какви би трябвало, според мен, да са следващите стъпки на националния ни протест?

 

- разпускане на парламента – не ни трябват закони, създадени от този парламент

- сваляне на президента (той не е надпартиен!)

- недопускане на партии до управлението на страната – само личности (мажоритарен избор и отговорност). В следващото управление – нито един партиен член.

- създаване на Национален Комитет за Спасение на България, който организира и провежда описаните по-долу мероприятия по избора на Висш Контролен Съвет и поканва Армията за гарант на провеждането на промените, гражданския мир и отстояването на интересите на България в международното пространство.

- нова конституция

- промяна на избирателния закон веднага, щом се смени управлението и се назначи новия парламент. Уволнение на всички в ЦИК и закриване на тази институция.

- пряка демокрация – 264 общини, 28 области

- при необходимост, замразяване на членството в ЕС

- да се покани НАТО като външен гарант на промените в България; или алтернативи.

- докато се осъществи предаването на властта – мораториум върху сметките за ток, отопление, вода – след промяната да има нулиране и започване на ново отчитане по новите цени. Одържавяване на монополите в тези области.

- банките да опростят всички ипотеки и потребителски заеми до 50 000 евро (хората са взели кредити в такива размери, за да има къде и как да живеят). Те достатъчно бръкнаха в джоба ни и са един от основните инструменти, използван за обедняването на народа ни.

- БНБ да даде необходимия безлихвен заем на новите управляващи, с цел стабилизиране на основните сектори - особено социалните. Прозрачност при разпределението на средствата.

- национализация на БДЖ

- създаване на конкурентна държавна авиокомпания

- създаване на държавен мобилен оператор с цени на услугите 3 пъти по-ниски от най-ниските при мобилните оператори в момента.

- контрол върху репатриацията на валутата - контрол върху вноса и стимулиране на износа, дори с обезценяване на лева.

- ревизия на всички краткосрочни и дългосрочни договори между българските правителства след 1989 г. и чуждестранните компании и държави.

 

Дааа, радикално, нали? А помислете сега, кой се страхува от този «радикализъм»….

 

… След създаването на Национален Комитет за Спасение на България, той организира провеждането на мероприятията по осъществяването на пряката демокрация.

 

Схемата на новото управление:

ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ!

 

Ето някои основни, според мен, критерии за кандидатите да управляват страната ни:

1. Да не са членове на партия.

2. Да са с висше образование

3. Да владеят поне един чужд език

4. Да са навършили 30 години

5. Да имат постоянен адрес в общината, която ги излъчва, през последните  3 години (или, ако са в чужбина, последният им постоянен адрес да е поне три години в съответната община).

6. Да не са осъждани и да няма водени дела и досъдебни производства срещу тях.

7. Да имат поне 3 години опит в още една област от човешката практика/дейност, различна от образованието им.

8. Да декларират, че се чувстват граждани на България.

9. Да имат българско гражданство.

10. Да подпишат клетвена декларация, че ще работят само за интересите на България и хората от общината, от която са излъчени.

11. Да представят документ, че не се водят на психиатричен учет.

12. Да са готови да работят (при извънредни обстоятелства) безвъзмездно за интересите на България и общините, които представят.

13. …

14. … и т.н. – попълнете сами, за да не се явят прекалено много кандидати.

 

Как ще стане изборът на тези кандидати?

 

1. Във всяка от 264-те общини (по данни за административното разделение на страната), се подават заявления от кандидатите.

2. Още при приемането на документите се проверява дали отговарят на предварително определените критерии – ако не отговарят, тогава моментално се отхвърля кандидатурата без право на подаване докато няма промяна в обстоятелствата. Останалите се приемат.

3. Приетите по документи кандидати, отговарящи на критериите за прием, се представят публично от общината, след което в кратък срок (5-10 дни) се изготвят избирателни списъци на хората, които имат право да гласуват.

4. Определя се дата на гласуването. Гласоподавателите гласуват явно само за един от списъка с кандидатите, като срещу името си в избирателния списък попълват собственоръчно името на кандидата, за когото гласуват и се подписват. (Край с бюлетините!!!).

5. След гласуването, Общината подрежда кандидатите низходящо в зависимост от получените гласове. Кандидат без гласове - отпада!

6. Списъците с резултатите от гласуването се поставят на видно място, избрано от Общината, за да могат гражданите да проверят истинността на избора.

7. Общините с население до 50 000 души изпращат в Областния център само 1 кандидат – класираният на първо място. Общините с население от 50 хиляди до 100 хиляди население – 2-ма кандидати, класираните на първо и второ място. Останалите, по-големите общини, изпращат в Областния център първите трима избрани кандидати.

8. В областния център се събират избраните по горния начин кандидати и помежду си правят класиране. Класираните на първите три места са тези, от които ще зависи управлението на страната в близката година.

9. Класираните на първо място 28 областни кандидати са всъщност първият ВКС и се събират, като в срок от 1 месец правят необходимите корекции в конституцията (те няма да са толкова много, но трябва най-напред да легитимират възможността за този нов начин на управление на страната). Те могат да ползват външни консултанти само за техническата част при написването на текстовете. Новата Конституция трябва да бъде приета ЕДИНОДУШНО от всички 28 областни представители (няма по-малко важни области в България – всяка област си е частичка от страната ни).

По-нататък, представям накратко:

 

Органи за управление:

 

Висш контролен съвет – ВКС  - състои се от 28 души, които не са на щат (не получават заплати). В него влизат излъчените на първо място кандидати от областите. При необходимост, следват вторите и т.н. Мандатът на ВКС е 1+1 години. След написването на конституцията, този орган се събира само при необходимост от пряк контрол и промяна в състава на Парламента и/или Правителството.

 

Първият излъчен ВКС променя конституцията mutatis mutandis (с необходимите изменения).

 

Парламент – депутатите се назначават от ВКС на срочен договор за 1+1 години. Броят на депутатите е по 3 от всяка област = 84. Решенията на парламента се вземат с гласовете на ѕ от депутатите.

 

Правителство – избира се от парламента, като на мястото на назначените депутати идват следващите в списъка на съответната област. Министерствата да не са повече от 9-11 на брой.

 

Съдебна власт – върховните органи се назначават от ВКС, като на мястото на назначените депутати идват следващите в списъка на съответната община.

 

Президент – избира се пряко от гражданите на България, по не повече от 3 предложения на Парламента.

 

Вицепрезидент – избира се пряко от гражданите на България, по не повече от 3 предложения на Парламента.

           

Изборите за президент и вицепрезидент се правят едновременно – т.е. максимум 6 кандидатури – 3 за президент и 3 за вицепрезидент.

 

НИКАКВИ ПАРТИИ – САМО ЛИЧНОСТИ! ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ СЕ ТЪРСИ ОТ ВСЕКИ, НАЗНАЧЕН ДА СЛУЖИ НА БЪЛГАРИЯ!


ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ СМЕНЕН ОТ СЛЕДВАЩИЯ В СПИСЪКА НА ОБЛАСТТА СИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЕ СЕ СПРАВЯ.

 

НИКАКВО ВРЪЩАНЕ НАЗАД – ДОРИ ПОД НАТИСКА НА ЕС ИЛИ МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ! НИЕ СМЕ ПРИЗВАНИ ДА СЪЗДАДЕМ НОВ МОДЕЛ – А ИСТОРИЯТА НЕКА НИ СЪДИ.


НЕ ИСКАМ ДА СЕ СРАМУВАМ, ЧЕ СЪМ ОСТАНАЛ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ! ИСКАМ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ НАИСТИНА ГИ ОБИЧАМЕ И НЯМА ДА ОСТАВИМ ТИХОМЪЛКОМ ПРОБЛЕМИТЕ ДА БЪДАТ РЕШАВАНИ ОТ ТЯХ - ПРОСТО ЗАЩОТО ДОТОГАВА МОЖЕ И ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ...

 

СТИГА ВЕЧ’ СМЕ НОСИЛИ срама по челото,

синила от бича, следи от теглото;

СТИГА спомен люти от дни на позор

да висне кат облак в наший кръгозор;

СТИГА ни отрича исторйята, СТИГА,

СТИГА е трагично името ни; СТИГА

СТИГА да ни сочат с присмехи обидни

счупените окови и дирите стидни

по врата ни още от хомота стар;

СТИГА таз свобода да ни бъде дар!



Гласувай:
50




Следващ постинг
Предишен постинг

1. ujcmd - Демокрация или анархия?
23.02.2013 20:05
Оценявам реформаторския Ви и революционен дух, но Вие сте за мен един анархист, който няма икономически познания.
Отпускане на безлихвен заем от БНБ на правителството? Опростяване на всички заеми до 50 000лв? Нямате ни най-малка идея как функционира икономиката нали?
Кризата вмомента не е политическа, тя е ИКОНОМИЧЕСКА. Хората излезоха по улиците защото са бедни! Тоеа е.
Нещата които сте написали в по-голямата си част са просто призив за анархия. Вие явно не вярвате във върховенството на закона и в святостта на правовата Република България!
Сегашните закони са плода на усилията на много поколения българи. Първо на първо Вие дори не сте запознат с тях, че толкова смело да ги зачерквате и отричате.
Прочели ли сте един ред от конституцията на Републиката, че искате нова?
цитирай
2. diamant1965 - Браво!
23.02.2013 20:06
Не бях чела до сега толкова конкретни предложения за новия модел на държавно устройство. Изцяло подкрепям!
цитирай
3. hloris - Aз пък имам чувството,че сега България се оглежда/вглежда/ сама
23.02.2013 20:06
в себе си,учудвайки се,отърсвайки се от летаргията,в която се е намирала
толкова много години.Оглежда се в огледалото,което сама си пожела,наречено
демокрация,и там вижда един образ,от който иска да се отърве,да се преобрази...
дано този път не изпусне последния си шанс,да направи своя прощъпулник,този път
действителен,в истинската демокрация,където хората да бъдат третирани като хора,а не като някакви бездушни роботи....

Много ми допаднаха твоите предложения,аз все още ги осмислям,дано повече хора ги прочетат и осмислят...защото на мен точно така ми изглежда едно истинско гражданско управление...
Най-много ми допадна това в твоето предложение е кандидатите да не са членували в никакви политически партии,но какво ще ги правим политически
пристрастните,защото ако трябва да бъдем честни,то май всички много или малко все още сме такива.
цитирай
4. comfy - Привет, Любене!
23.02.2013 20:19
Оценявам мнението ти!

... "Аз не съм анархист и никога няма да бъда"...

"Вие явно не вярвате във върховенството на закона и в святостта на правовата Република България!"

Мога да и вярвам в много неща, но не и в измислените такива. България не е правова държава - само за такава се представя от нашите "управляващи". Законите не се спазват и всичко, в този смисъл, губи стойност.

Законът в България в момента е върховен само за "обикновените" хора, иначе всичко се използва ad hoc и по предназнаение...

Питаш ме за конституцията дали съм я чел - е, чел съм тази книжка, и?

ех...

Благодаря за коментара!

Поздрави,
к.к.
цитирай
5. pitam - Hе е ли по-добре за момента повече ...
23.02.2013 20:20
Hе е ли по-добре за момента повече депутати за да се контролират взаимно?
цитирай
6. comfy - Благодаря за подкрепата,
23.02.2013 20:20
Офелия!

Радвам се, че ме посети и прочете! :)

к.к.
цитирай
7. comfy - Елица,
23.02.2013 20:23
благодаря за споделените мисли и отделеното време!

Крайно време е България да спре да се оглежда/вглежда/ като селска мома, а да започне да действа - всъщност, Тя започна. Въпросът е докъде ще стигне!!

Поздрави,
к.к.
цитирай
8. socialismus - Не одобрявам предложената роля на армията
23.02.2013 20:40
Тя е гарант за независимост и териториална цялост срещу външен враг. Другото е хунта. Не харесвам хунта. Това не е демокрация или точно това искате? Премахване на демокрацията? Грешите. Много грешите. Демокрацията е свято нещо. Още от Левски мисленето ни е построено върху това.
цитирай
9. comfy - Hе е ли по-добре за момента повече ...
23.02.2013 20:49
pitam написа:
Hе е ли по-добре за момента повече депутати за да се контролират взаимно?


... Ами на обратното мнение съм - колкотот по-малко депутати, толкова по-добре!

И въобще, има някакъв праг на броя на хората, при който те могат да вземат адекватни решения - този праг е далеч под 240 души, а даже и под 50, ама... нали гоним и някаква представителност... :)

Благодаря за коментара!

к.к.
цитирай
10. riminiclub - Много добър постинг
23.02.2013 21:00
Дано достигне до повече българи!!
цитирай
11. unknown1 - Hе е ли по-добре за момента повече ...
23.02.2013 21:01
pitam написа:
Hе е ли по-добре за момента повече депутати за да се контролират взаимно?

До този момент депутатите(въпреки бройата им) не успяваха да се контролират взаимно.Значи,че не е добре да са повече-ще спестим поне от заплатите им
цитирай
12. lidislidis - Интересни условия си написал...
23.02.2013 21:03
Различни са от установените правила и условия за пряка демокрация на управление... Остава да предловиш и да запишеш с връзки всички ''свободни поети'' от блога и публично да ме изгоните с интриги и сплетни...като ''не с връзки'', както стана в трите ви списания и стихосбирката в блога...Това не е демокрация, а анархия! Демокрация не се учи за един ден....промяната на мислене е сложен процес и изисква не само зачитане на собствените права и тия на приятелите, ами на всички човеци. В Демокрацията нама приятели и връзки , както и погазване на човека...Успех все пак! И демократично пак се набутайте едни и същи с интриги и погазване на човека в следващите мероприятия на държавата и блога ....
цитирай
13. comfy - riminiclub,
23.02.2013 21:21
благодаря ти! :)

к.к.
цитирай
14. mt46 - Привет!
23.02.2013 21:28
Допадат ми част от предложенията, но ми се струват неизпълними в родните условия... За да станат реалност, е нужно не Велико народно събрание, а Велико народно въстание... :)
цитирай
15. unknown1 - Различни са от установените пра...
23.02.2013 21:41
lidislidis написа:
Различни са от установените правила и условия за пряка демокрация на управление... Остава да предловиш и да запишеш с връзки всички ''свободни поети'' от блога и публично да ме изгоните с интриги и сплетни...като ''не с връзки'', както стана в трите ви списания и стихосбирката в блога...Това не е демокрация, а анархия! Демокрация не се учи за един ден....промяната на мислене е сложен процес и изисква не само зачитане на собствените права и тия на приятелите, ами на всички човеци. В Демокрацията нама приятели и връзки , както и погазване на човека...Успех все пак! И демократично пак се набутайте едни и същи с интриги и погазване на човека в следващите мероприятия на държавата и блога ....

Лидис,най-важната тема на дневен ред не си ти,особено в този постинг!А спри се малко де!
цитирай
16. comfy - Лидис,
23.02.2013 21:59
ти наистина си неповторима! :)

Поздрави,

к.к.
цитирай
17. comfy - Тя е гарант за независимост и тер...
23.02.2013 23:29
socialismus написа:
Тя е гарант за независимост и териториална цялост срещу външен враг. Другото е хунта. Не харесвам хунта. Това не е демокрация или точно това искате? Премахване на демокрацията? Грешите. Много грешите. Демокрацията е свято нещо. Още от Левски мисленето ни е построено върху това.


Приятелю, по случайност съм пропуснал да реагирам своевременно на коментара ти (случва се, не се сърди). Да, и аз съм против "хунтата", но ми се струва, че в случая боравиш повече с етикети и определени модели, които в родната действителност със сигурност имат друг контекст.

Българската армия не се е компрометирала пред народа си - тя винаги може да бъде гарант за неговото настояще и бъдеще, колкото и да е "обезкървена" напоследък... Поне така мисля аз. А за Левски - нека не го намесваме сега, а?

Благодаря за коментара - той е все пак предупреждение да не се предоверяваме на никого...

Поздрави,

к.к.
цитирай
18. evrazol - аха :)
23.02.2013 23:29
mt46 написа:
Допадат ми част от предложенията, но ми се струват неизпълними в родните условия... За да станат реалност, е нужно не Велико народно събрание, а Велико народно въстание... :)

цитирай
19. gosho568 - Различни са от установените пра...
24.02.2013 00:14
unknown1 написа:
lidislidis написа:
Различни са от установените правила и условия за пряка демокрация на управление... Остава да предловиш и да запишеш с връзки всички ''свободни поети'' от блога и публично да ме изгоните с интриги и сплетни...като ''не с връзки'', както стана в трите ви списания и стихосбирката в блога...Това не е демокрация, а анархия! Демокрация не се учи за един ден....промяната на мислене е сложен процес и изисква не само зачитане на собствените права и тия на приятелите, ами на всички човеци. В Демокрацията нама приятели и връзки , както и погазване на човека...Успех все пак! И демократично пак се набутайте едни и същи с интриги и погазване на човека в следващите мероприятия на държавата и блога ....

Лидис,най-важната тема на дневен ред не си ти,особено в този постинг!А спри се малко де!

Що се отнасяте с Лидис, така не етично?!? Тя живее в една от най-демократичните страни и знае много по-добре от всички нас, какви са изискванията, законите и правата на човека... Докога ще избивате комплексите на нейн гръб..??? Нима, лъжа е, че я гоните от блога в продължение на 4-ри години и потъпквате човешките й права с лъжи и измами! Какво ви пречи, да участва в конкурсите и списанията в блога?!? Аман от двулични и фалшиви истории...
цитирай
20. comfy - Добро утро, Евгени!
24.02.2013 07:09
Знаеш ли, ако и този път ни "извъртят" така наречените политици и радетели на ограничените разбирания за демократично общество и управление, то считай, че, по мое мнение, ще ни трябват още няколко поколения, за да настъпи някаква истинска промяна.

... Да не говорим, че представителите на поколенията, които живеят в момента са заразени от "болест", която може да ги прати в безвремието - за България ще останат само два варианта (съжалявам за опростяването на нещата): да престане да съществува, умирайки постепенно, или, или - да чака поколението, което ще я извади от хибернацията...

Не искам да се срамувам, че живея в България! Не искам България да умре!

к.к.
цитирай
21. comfy - Добро утро, Георги!
24.02.2013 08:21
От блога ти съм си създал впечатление, че си сериозен човек с добро чувство за хумор.

Затова съм неприятно изненадан,че си предпочел да напишеш коментар в защита на Лидис, вместо по темата. Ако ми бе написал, че моите предложения и твърдения в постинга са пълна глупост - щях да го приема за нещо по-нормално...

... Аз съм доста отдавна в блога и познавам поведението на редица блогъри...

... Знаеш ли, Георги, руснаците използват в преносен смисъл думата "тормоз" за представителите на два народа. Едните са финландците... :)))

Хубав ден!

к.к.
цитирай
22. podvodni - Предложенията наистина са инте...
24.02.2013 12:04
Предложенията наистина са интересни и приложими.
По някой от тях има особенно мнение, да не кажа, че съм против. Покната към НАТО е покана за окупация.
БНБ не трябва да бъде независима, а подчинена и собственост на правителството, като инструмент на монетарна и икономическа политика. Банките трябва да бъдат изцяло собственост на Българската държава и строго профилирани по браншове от икономиката.
Да се прекрати износът на капитали, а печалбите на чуждите фирми да бъдат зъадължени, ако желаят да ги изнасят, да го правят само във вид на продукция произведена в България. Радплащането по външнотърговски зделки да се осъществява само през една банка собственост на Държавата.
цитирай
23. comfy - Владо, благодаря ти за коментара!
24.02.2013 12:36
Що се отнася до поканата към НАТО - не знам, може и да си прав. Но, от друга страна, не е добре да си създаваме външни врагове. Поканата към НАТО е с цел да се покаже "доверие" към страните участващи там, за да могат и те да ни отвърнат със същото или поне да не се намесват. Както виждаш в текста, написал съм, че са възможни и други алтернативи.

За БНБ съм съгласен. Но ми се струва, че е рано да се даде целият модел, който ми е в главата, защото ще е трудно симлаем, а и ще се намерят читатели, които да се стремят да се отклонят от темата, хващайки се за отделни предложения и "залепвайки" върху тях нежелани "етикети".

Със сигурност в постинга ми не е казано всичко, което съм подготвил за него - стремях се да посоча като начало основния приоритет - смяна на системата на управление. Останалото ще последва от само себе си... :)

За износът на капитали съм упоменал, че трябва да се установи контрол върху репатриацията на валутата, с което съм имал предвид същото, казано от тебе. :)

Поздрави и успех на България!

к.к.
цитирай
24. diamant1965 - Вярвам, че ако поне част от напис...
24.02.2013 13:11
Вярвам, че ако поне част от написаното в този постинг стане реалност, България ще се превърне в едно доста привлекателно място за живеене. А това зависи от всички нас. Нека да не ни пречи страхът, че сме нямали необходимите условия това да се случи и че няма да ни бъде позволено. Нека ние станем ковачите на живота и съдбата си!
Кризата не е само икономическа ujcmd, тя е и политическа, бих казала даже преди всичко политическа и от там и икономическа. Видяхме и до къде ни докараха хората, уж разбиращи от икономика.
Да започнем от свалянето на президента, парламента и партиите от власт!
цитирай
25. mustaci - много важен пропуск
24.02.2013 14:15
Преди всичко и първо и най-важно е България да се откъсне от световният финансов монопол - ЕЦБ, МВФ, валутен борд и т.н. Без това все едно да преливаме от пусто в празно или да пълним цедка с вода
цитирай
26. comfy - Благодаря ти още веднъж, Офелия!
24.02.2013 14:21
Хората са различни и имат различни представи. Някои се самоограничават, а други ги ограничават в някакви рамки...

Знам ли какво ще стане в крайна сметка? Само се надявам да не се срамуваме от крайния резултат!

Поздрави,
к.к.*
цитирай
27. анонимен - Истинския проблем е, че България е в ...
24.02.2013 15:13
Истинския проблем е, че България е в неправилна система, в неправилен съюз и неправилни съюзници. Нашето естествено място е в БРИКС.
цитирай
28. comfy - Антоне, благодаря за коментара!
24.02.2013 15:43
Вероятно си прав... Но, все пак, стъпка по стъпка, нали?

Поздрави,

к.к.
цитирай
29. lidis - Този коментар е в подкрепа на расизма прокарван в блога...с всякакви средства срещу мен.
24.02.2013 15:51
comfy написа:
От блога ти съм си създал впечатление, че си сериозен човек с добро чувство за хумор.

Затова съм неприятно изненадан,че си предпочел да напишеш коментар в защита на Лидис, вместо по темата. Ако ми бе написал, че моите предложения и твърдения в постинга са пълна глупост - щях да го приема за нещо по-нормално...

... Аз съм доста отдавна в блога и познавам поведението на редица блогъри...

... Знаеш ли, Георги, руснаците използват в преносен смисъл думата "тормоз" за представителите на два народа. Едните са финландците... :)))

Хубав ден!

к.к.


Или моите неприятности в блога пренесени и в живота , разследвания, нетен постоянен тормоз идват от РАСИЗМА на ''свободните'' уж поети и водещите ги в блога.......Сега схванах много неща от нанесените ми умишлени вреди....причината е, че пиша от Финланд...
цитирай
30. aidasv - Време за нови надежди!
24.02.2013 15:53
Криза на кризите в човешките ценности
http://aidasv.blog.bg/drugi/2013/02/24/kriza-na-krizite-v-choveshkite-cennosti.1057131
Време е за позитивно мислене!
Поздрави за изразената позиция д-р Кирилов!
цитирай
31. comfy - kushel, напълно вероятно е да си прав!
24.02.2013 16:01
Предполагам, че имаш предвид БРИКС = Бразилия, Русия, Индия, Китай, ЮАР...

Може пък... може да не сме позиционирани правилно сред останалия свят...

Но сега, сега сме в България и нека си оправим малката къщичка - "като една човешка длан"...

Благодаря ти за коментара!

к.к.
цитирай
32. comfy - Лидис,
24.02.2013 16:07
какво значи това

"Или моите неприятности в блога пренесени и в живота , разследвания, нетен постоянен тормоз идват от РАСИЗМА на ''свободните'' уж поети и водещите ги в блога.......Сега схванах много неща от нанесените ми умишлени вреди....причината е, че пиша от Финланд..."

Наистина ме интересува, ама нека не е в този постинг, ОК?

Това,че съобщавам някакви факти, не може да ме накара да се оправдавам за тях, нали?

Хайде, Земята се върти около Слънцето и т.н. - нека първо погледнем това!

Бай дъ уей, ти руски знаеш ли? Да не би... знам ли? Ама не ми отговаряй тук - ако твоите коментари ще са в този дух - няма да ги пускам. Уважавам те, но нека бъде взаимно!

Поздрави,
к.к.
цитирай
33. анонимен - Именно БРИКС. Неволна грешка. Сега ...
24.02.2013 16:10
Именно БРИКС. Неволна грешка. Сега сме колония на САЩ и ЕС.
цитирай
34. comfy - Ангеле,
24.02.2013 16:15
аз ти благодаря, че оценяваш нахвърляните от мен мисли - това е само видимата част от айсберга, който написах като чернова....

А твоя постинг включих в първата, създадена от мен,блог вълна, защото си струва!!

Поздрави,

к.к.
цитирай
35. unknown1 - Различни са от установените пра...
24.02.2013 16:28
gosho568 написа:
unknown1 написа:
lidislidis написа:
Различни са от установените правила и условия за пряка демокрация на управление... Остава да предловиш и да запишеш с връзки всички ''свободни поети'' от блога и публично да ме изгоните с интриги и сплетни...като ''не с връзки'', както стана в трите ви списания и стихосбирката в блога...Това не е демокрация, а анархия! Демокрация не се учи за един ден....промяната на мислене е сложен процес и изисква не само зачитане на собствените права и тия на приятелите, ами на всички човеци. В Демокрацията нама приятели и връзки , както и погазване на човека...Успех все пак! И демократично пак се набутайте едни и същи с интриги и погазване на човека в следващите мероприятия на държавата и блога ....

Лидис,най-важната тема на дневен ред не си ти,особено в този постинг!А спри се малко де!

Що се отнасяте с Лидис, така не етично?!? Тя живее в една от най-демократичните страни и знае много по-добре от всички нас, какви са изискванията, законите и правата на човека... Докога ще избивате комплексите на нейн гръб..??? Нима, лъжа е, че я гоните от блога в продължение на 4-ри години и потъпквате човешките й права с лъжи и измами! Какво ви пречи, да участва в конкурсите и списанията в блога?!? Аман от двулични и фалшиви истории...

Лидис се врязва с неадекватен коментар във всяка една чужда тема,само за да изкрещи за отношението към нея от инвеститор и т.н.т.Нека уважава личните блогове и темите,които пускат другите и да си пише възмущенията в собствения блог или под тема,която е в съзвучие с проблемите и.Тематиката на този постинг,ако не сте забелязали не е коректността на Инвеститор към блогърите!Съобразявайте се когато решите да размивате тема с коментари извън нея!Какво уважение се търси и за каква дискриминация става въпрос към Лидис,когато тя няма елементарното възпитание щом си позволява да прекъсва разговор ня няколко човека и да сменя темата?!
Поздрави!
цитирай
36. drakonov - Картелът, в чиито ръце бяха и корпорациите, контролиращи и Българската политика, бе официално обявен във фалит от One People's Public Trust
24.02.2013 16:40
Искам само да ви дам тази информация.

http://wakeup-world.com/2013/02/18/all-corporations-banks-and-governments-lawfully-foreclosed-by-oppt/

Картелът, в чиито ръце бяха и корпорациите, контролиращи и Българската политика, бе официално обявен във фалит от One People's Public Trust.
Ако срещнете затруднения с разбирането на английския текст не се колебайте да се свържете с мен чрез някой от тези канали:
drako.nov.bg@gmail.com
http://www.facebook.com/drako.nov.3
цитирай
37. comfy - Благодаря за тази информация, drakonov!
24.02.2013 17:03
Погледнах - нуждае се от прочитане и проучване (справям се с английския)!

Поздрави,

к.к.
цитирай
38. ferhunde - Така...
24.02.2013 17:30
След като спрях да се кискам от на-смешни постинг откакто съм в сайта, убедил ме, че т.нар.протестиращи нямат връзка с реалността, особено с искането за Национален комитет за Спасение на България, напомнящо ми ЧК на Дзержински, предлагам

Да оглавя тоя Комитет - като етническа туркиня ще съм най безпристрастна
След като го главя, ще издам Указ за закриване на България и преминаването й към Република Турция.
Всички граждани след това ще получат по 300 хиляди турски лири и безплатен харем.


Айде, налудувахте се протестиращите, посмяхме се, сега почнете малко и да мислите, джанъм;)))
цитирай
39. henzelski - Приятелю,
24.02.2013 18:04
голям отпор ще има, докато това се случи. Прекалено е хубаво, та затуй, де!
цитирай
40. comfy - ferhunde, well done, молодец, aferin! ;)
24.02.2013 18:37
:))))))))))
цитирай
41. comfy - Re: henzelski
24.02.2013 18:40
Не, Краси, това е само начало... трудно начало...

Благодаря ти, че коментира!

Хубава вечер!

к.к.
цитирай
42. blogerka - институциите
24.02.2013 19:18
добри или лоши трябва да продължат да работят,болниците да лекуват, децата ни да ходят на училище а и сме във валутен борд.
цитирай
43. comfy - Ами... те ще работят, както и ние всички!
24.02.2013 19:45
Не съм чул някой да иска оставките на редовите служители в министерствата (поне засега), на лекарите и останалия персонал в болниците, на учителите и т.н.

А валутният борд е по-специална тема... Можем без него, можем...

Всъщност, деструктивна е нагласата на повечето българи (за съжаление): ако е нещо лошо, то е категорчно вярно; ако е нещо добро - твърде хубаво, за да е истина... Ееее, край на това! Стига вече!

... Преди повече от 30 години Джон Ленън изпя "Imagine"... сега вече е добре да го чуем, дойде му времето!

Благодаря за коментара!

Хубава вечер!!

к.к.
цитирай
44. viovioi - Подкрепям написаното от теб Кирчо!
25.02.2013 09:58
Трябва доза оптимизъм освен идеи, дори в такива трудни и объркани моменти. Моите страхове са повече от външните сили с които сме драматично оплетени. Онези с "белите якички", които управляват Световната Икономика, а не бандити, наркотрафиканти и килъри. Родната ни престъпност колко да влияе мислиш? Истинската беда идва от престъпните комплоти на световните копрорации оплетени с МВФ, Световната Банка.ЕС,САЩ,Военни организации и пр. От там идват истинските беди на България. Говори се за една адвокатска кантора в Лондон и един човек на име Лимович??!! нещо такова, който открито твърди че България е негова???? Тези хора са опасни - те индоктринират мозъците на България, образоват ги, легитимират ги и после ги внедраявт в управлението на България, какъвто е случая с Младенов и Плевнелиев. Тези хора служат на чужда кауза, не на българската. Естествено те изпълняват поръчките на своя "спонсор" които ги е хранил и създал.
цитирай
45. furiika - "Изцяло подкрепям!" И аз!
25.02.2013 10:24
diamant1965 написа:
Не бях чела до сега толкова конкретни предложения за новия модел на държавно устройство. Изцяло подкрепям!


Половината от конкретните ти предложения да се реализират, ще е една голяма крачка към по-светлото бъдеще на нацията ни.
Поздравления, приятелю!
цитирай
46. dobronameren - Неудобно ми е някак да го напиша
25.02.2013 10:34
но моята обръгнала на простотии, маскирани като "народни", душа се възбунтува. Този постинг е връх на глупостта.
цитирай
47. comfy - Вили,
25.02.2013 10:50
ти си права, разбира се, но какво да се прави, като живеем в такъв свят и на това място? Да се предадем, да обезсмислим всичко ли? Не. Аз не бих желал!

Ето, сега Плевнелиев се кани да назначи служебно правителство, а ролята на такова правителство ще е само да възпроизведе системата. Много показателен е постингът

http://rustocks.blog.bg/politika/2013/02/25/slujebno-ili-programno-pravitelstvo.1057576

надявам се описаното в него да е известно на тези, които представят протестиращите.

Хубав ден, Вили!

к.к.
цитирай
48. comfy - Нели, благодаря за коментара!
25.02.2013 10:55
Не искам повече да се срамувам, че съм българин! Всеки, който чувства, че трябва и може по някакъв начин да помогне в смяната на системата на управление на България - нека го направи!

Да, знам, че хищните акули извън страната (пък и тези вътре) скърцат със зъби и чакат най-малката възможност да се намесят и да ни оглозгат. Но пък периодично настъпват времена, когато е необходимо да се умира за идеите...

Поздрави, Нели!!

к.к.
цитирай
49. comfy - Добронамерени Христо!
25.02.2013 10:58
Аз пък оценявам твоята откровеност! :)

Не очаквам всички да разберат или пък да се съгласят с написаното от мен.

Остани си със здраве! :)

к.к.
цитирай
50. lff - Чудесно
25.02.2013 15:34
Виждам, че си влязъл доста дълбоко в конкретиката. Похвално и много точно! Разбира се има върху какво да се спори, но щом има, значи е креативно. А основното е същото, може да се формулира и да се защити където трябва, стига да има желание.
Поздрави Сашо - Lff
цитирай
51. lion1234 - Доста вода е изтекла...
25.02.2013 17:53
след онова популярно твърдение на Чърчил, според което демокрацията била най-калпавото управление, но по-добро все още не било измислено. Радвам се, че в твое лице е направен опит за опровергаването на тази негова теза. Чест ти прави, че си дръзнал да излезеш от установените социално-политически щампи, догми и клишета, в търсене на един нов модел на държавно управление. Иначе за какво живеем, ако не се борим за съвършенство! Е, да, тези идеи първоначално ще се възприемат иронично с насмешка - сещам се за трите фази на Шопенхауер при възприемане на истината: първо се възприема като абсурд, после - с яростна съпротива и накрая - като неоспорима очевидност. В този ред на мисли - трябва да се търсят нови, по-ефективни модели на управление, на контрол над последното, така че всякакви опити в тази насока/ и тези на протестиращите в момента, и твоят личен/ заслужават моите най-искрени адмирации.
цитирай
52. mariniki - не зная, какво може да се осъществи...
25.02.2013 19:09
но се радвам, че чувството за справедливост е събудено
в душата на народа...
цитирай
53. comfy - Джош,
25.02.2013 19:55
благодаря ти, че намери време да се отбиеш тук, да прочетеш и коментираш!

Аз съм отворен към дискусия относно всякакви ПО-ДОБРИ модели на управление!

В този смисъл, виж тази алтернатива:

http://neverojatno.wordpress.com/2013/02/25/tribune-2/

Поздрави,
к.к.
цитирай
54. comfy - mariniki,
25.02.2013 19:58
аз също се радвам, че "чувството за справедливост е събудено
в душата на народа"!

Не ми се мисли какво ще е, ако отново го "приспят"...

Благодаря за коментара!!

Хубава вечер!

к.к.
цитирай
55. unknown1 - но се радвам, че чувството за спр...
26.02.2013 14:38
mariniki написа:
но се радвам, че чувството за справедливост е събудено
в душата на народа...

Но в твоята душа се е пробуждало единствено мазньосване и цвъркане на всяка тема,само и само да ти гласуват и да ти напишат някое коментарче,нали Маринки?Пазя си бележките до теб:),глупачка безмозъчна.Много рядко си позволявам използването на епитети,но Маринки заслужи цялото ми презрение!Духовно бедно,безпринципно и жалки същество с един,единствен принцип-ПЪРВА!Заветната първа!
цитирай
56. dobronameren - Ами, като не очакваш, comfy (49 коментар)
26.02.2013 18:18
всички да те разберат и да започнат да мислят като теб, защо говориш от името на ВСИЧКИ българи
цитирай
57. comfy - Христо,
26.02.2013 19:06
няма да ти отговарям по еврейски (на въпроса с въпрос)... :)

... А иначе, отговорът е простичък: чувствам се българин и се идентифицирам с всички българи, дори и с тези, които не винаги могат да разберат или да се съгласят с нещо.

... А да мислят всички като мен - това даже не го и искам. Предпочитам дискусията, за да се получи оптималния вариант (резултат) на предложените промени.

Освен да поставяш "етикети" дали нещо е глупост или не, можеш ли да изкажеш собствените си виждания - те са по-важни в случая...

Ще очаквам.

Хубава вечер!

к.к.
цитирай
58. tikoev - няма да ти отговарям по еврейски (на ...
27.02.2013 12:11
comfy написа:
няма да ти отговарям по еврейски (на въпроса с въпрос)... :)

... А иначе, отговорът е простичък: чувствам се българин и се идентифицирам с всички българи, дори и с тези, които не винаги могат да разберат или да се съгласят с нещо.

... А да мислят всички като мен - това даже не го и искам. Предпочитам дискуията, за да се получи оптималния вариант (резултат) на предложените промени.

Освен да поставяш "етикети" дали нещо е глупост или не, можеш ли да изкажеш собствените си виждания - те са по-важни в случая...

Ще очаквам.

Хубава вечер!

к.к.

Знае се, че в България понятието дискусия или дебат не съществува поради "особеностите на народната психология". За пример визирам коментар 55. Една е темата, а коментарите за нещо съвсем друго...
цитирай
59. comfy - Тихомире,
27.02.2013 15:29
прав си - и по принцип, и в случая (пък и не е само посочения от тебе коментар). Чудех се дали да модерирам, но ми се стори, че така се предава по-автентично картината и на самия протест.

Благодаря, че намина. Очаквах ти да кажеш нещо по темата...

Поздрави,

к.к.
цитирай
60. tikoev - прав си - и по принцип, и в случая (пък ...
27.02.2013 16:57
comfy написа:
прав си - и по принцип, и в случая (пък и не е само посочения от тебе коментар). Чудех се дали да модерирам, но ми се стори, че така се предава по-автентично картината и на самия протест.

Благодаря, че намина. Очаквах ти да кажеш нещо по темата...

Поздрави,

к.к.

По темата...по темата всеки ден открито изразявам позицията си "на живо", но моето мнение не бива да се взема под внимание впредвид защото де факто попадам в категорията "пристрастени"...Бях в политиката и имам представа за онази кал за която пише Робърт Пен Уорън в "Цялото кралско войнство" . Но тя в сравнение с нашата си родна кал е просто ...смехория. Хората не се раждат нито комунисти, нито демократи, нито социалисти и т.н. Те, "политиците" (най-леките елементи в Менделеевата таблица...:))) ) ги правят такива и не е вярно, че протестите не бива да се политизират. Напротив! Наложително е, за да не се крият зад този камуфлаж, а да понесат отговорността си. В противен случай тази земя трябва да се смята за изгорена...Или с две думи подкрепям протестите.
цитирай
61. comfy - Да,
27.02.2013 18:59
блаодаря ти, Тихомире, за откровения коментар!

"Хората не се раждат нито комунисти, нито демократи, нито социалисти и т.н. Те, "политиците" (най-леките елементи в Менделеевата таблица...:))) ) ги правят такива и не е вярно, че протестите не бива да се политизират. Напротив! Наложително е, за да не се крият зад този камуфлаж, а да понесат отговорността си. В противен случай тази земя трябва да се смята за изгорена...Или с две думи подкрепям протестите."

Това си е ясна позиция и аз я приветствам!!

Да погледнем в днешния ден, а после и напред - колкото можем по-напред в Бъдещето. То, Бъдещето, има нужда от нас - от хората, които знаят, че трябва нещо да направят, за да може нещо да се промени, за да може да има някакво Бъдеще въобще!

Поздрави,
к.к.
цитирай
62. mikii - България !
28.02.2013 22:44
България ... и българите - винаги сме били достойни, честни и истински! Не пиша, че сега е нужна революция ... Но си го мисля! Не точно "сега" - Времето е неопределено. Много е сложно - животът е капка в морето. Моят и Твоят Живот - Капка в морето - с цялото си щастие и нещастие - И какво??? - Тук някакви наглеци ще ми казват колко да плащам за да живея !?!? Да си жив и здрав Приятелю!
цитирай
63. comfy - Милко,
01.03.2013 14:40
много се радвам, че си тук, приятелю!

Емоционалното отношение към нещата около нас е не по-малко важно и въздействащо. Бъди здрав и честит ти празник! :)

к.к.
цитирай
64. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
01.03.2013 17:03

Честита Баба Марта!

цитирай
65. comfy - Сашо, честита Баба Марта и на теб! :))
01.03.2013 20:04
Здраве и любов!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

к.к.
цитирай
66. compassion - Финикийците са виновни
02.03.2013 14:55
Те пуснаха лошия дух от бутилката, когато създадоха парите. Сега народите ПО ЦЯЛ СВЯТ страдат от последиците. Ресурси има достатъчно, за да не умре нито едно същество на Земята от глад, но ежеминутно сега УМИРАТ по 300 деца на час от недохранване, което е 2 628 000 на година. (http://www.dnes.bg/world/2012/02/16/300-deca-umirat-ot-glad-na-vseki-chas.151521). Да, в сравнение с 2007 година, когато бяха 6 милиона (http://news.ibox.bg/material/id_232355683/fpage_3/) тези 2 милиона и 628 000 са една оптимистична цифра, всъщност, защото показва силата на човешкото състрадание и грижа, силата на ОБЕДИНЕНИЕТО.
Ти пишеш за националния протест и даже предлагаш своя схема за управление. Аз много се надявам, че няма да пишеш никога за броя на умиращите от глад в България. Мили приятелю, много ме израдва с това, че имаш ясна гражданска позиция: „Искам да изразя ясно становището си, че НИЕ можем да осъществим Промяна, която да е наистина историческа. Имаме пречки – така наречените политици (както български, така и чуждестранни), с цял хор купени посредствени журналисти. Разбира се, пречат ни и Световните сили, макар сега и тихомълком. Но... решаваме ние!” Отделният човек, неосъзнал духовната си сила, винаги търси вината за неуспеха си в другите и в обстоятелствата, но никога в себе си, а всъщност той си е най-големия враг. Така е и с нациите, не осъзнаващи необходимостта от обединение. Те нямат успех, защото търсят виновни навън, а не вътре в народопсихологията си. Българите нищо не постигат, защото всеки дърпа чергата към себе си и им липсва колективното мислене на хора, обединени в едно гражданско общество, независимо от различията си. Трябва да се работи върху изграждането на стабилна ценностна система. Хората могат да се събудят, но ще отнеме много години, защото става дума за начина им на мислене. Когато ВСИЧКИ се обидинят в една кауза, осъзнавайки правото на живот и щастие на всеки, тогава демократичната система на управление ще е възможна.
цитирай
67. comfy - Руми, здравей приятелко!
02.03.2013 15:27
Благодаря ти, че се включи тук с твоите размисли.

Определено мисля, че решението е в самите нас!

... За съжаление, виждам, че отново се канят да ни вкарат в рамките на политическите представи за демократично управление; в рамките на статуквото такова, каквото беше, каквото е...

Президентът е този, който в момента е ПРОВОДНИК на политическите интереси на партиите - ТОЙ съзнателно ни тласка към това, което много скоро ще ни се случи и ще бъде до болка познато...

Вярвам, вярвам, че няма да спрем на средата на Пътя. Надявам се прозрачните ходове на политици и журналисти да са наистина прозрачни за всички българи, които искат Промяната! Надявам се да продължим по Пътя, докато не стигнем там, където желаем. Нека покажем и на другите народи за какво става въпрос, но първо да покажем на себе си, че искаме да живеем достойно не в някакво далечно и необозримо бъдеще (каквото може и да няма), а ДНЕС!

Поздрави и хубав уикенд, Руми, в навечерието на Националния ни Празник!

к.к.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: comfy
Категория: Хоби
Прочетен: 3326164
Постинги: 233
Коментари: 6881
Гласове: 61739
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031