Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 22:39 - Кубрат Пулев и боксовото задкулисие
Автор: drugi Категория: Спорт   
Прочетен: 15427 Коментари: 51 Гласове:
29

Последна промяна: 17.11.2014 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кубрат Пулев беше повален. От спортно-техническа гледна точка това беше нормалния завършек в мач с боксьор, който го превъзхождаше.  НО   Отвъд това имаше много други фактори, които направиха битката неравна. До мача и в рамките на самия него се стигна след поредица от кални, мръсни, непочтени и откровено КУРВЕНСКИ номера на големия шампион:
-
Мачът трябваше да се играе на 06 септември
Както се знае, подготовката на един професионален боксьор е много важна и включва сепциален режим, който продължава три месеца. Е, малко преди датата на мача, Кличко заяви, че се бил контузил. Никой не разбра как и къде се е контузил. Никой не видя медицински документи, никой не му и повярва. Но ... какво от това. Кличко отложи мача и ... можете да сте 100% сигурни, че за разлика от Кубрат Пулев, Кличко е започнал подготовката си навреме, за да може да е готов точно за 15 ноември. Т.е. курвенската контузия на Кличко е измислена, за да може Кубрат да има затруднения с подготовката си, а оня да е готов навреме.
Ръкавиците на Кличко
Всеки си има екипировка, с която е свикнал да играе. И като му се наложи да ползва нещо различно, изпитва известен дискомофт (вие как се чувствате, когато сте с нови обувки или дори с нова риза?!?). Та, договорът на Кличко с боксовите асоциации е той да може да прави, каквото и както си иска. И ... видели са боклуците с какви ръкавици се бие Кубрат, преценили са ги и ... му натрапиха да се бие с ръкавици, които са по-различни. При това съвсем малко време преди мача - за да не може да се адаптира.
Къртиците в собствения ти отбор
Професиомалният бокс не е рицарско занимание, в което работят хора с достойнство. Още Джек Лондон в книгата си "
Първобитният звяр" е описал мръсната същност на красивия спорт - при който често в името на някоя и друга монета те предават най-близките ти хора. Е, оказа се, че отборът на Пулев бил така нагласил нещата, че Кубрат да се бие само за една (?!?) от титлите на Кличко. Никой не разбра защо така е станало. Само че този факт стана ясен в деня преди мача. Със сигурност обаче в никакъв случай не е мотивиращо да разбереш един ден преди мача, че собствения  ти отбор нещо не се е напънал, т.е. не вярва в твоята победа или не я иска.
- Допингът
Преди мача Кубрат Пулев е дал 6 допинг проби. Кличо не е дал нито една. Нямал задължение да дава, щото такъв му бил договорът (като с ръкавиците и другите неща). Щял да даде само след мача, при това не кръвна, а от урина, която и начинаещите им е ясно, че е далеч по-несигурна от кръвната (с далеч повече възможности за прикриване ако се е зобал).
- Съдийството в мача и чисотата на играта.
Кличко е голям боксьор. Ама за да е толкова голям, освен курвенските номера преди мача, се беше подсигурил и с мръсните номера.
В първия рунд имаша два нокдауна на Кубрат. Само че истински нокдаун беше само първия. Вторият си беше откровено бутане без удар, при което Пулев загуби равновесие. Само че съдиите го отчетоха като нокдаун.
А за нокдауна с лакът ... какво да кажем? Към това можем да прибавим и други дребни мръсотийки, като обръщане на главата, когато е в клинч, така че ударите на Кубрат да му попадат в тила.
Кубрат загуби. И загуби спортно-технически. Кличко направи наистина поразяващ удар. Но за да се стигне до този страхотен удар, минахме през множеството курвенски номера, които бяха само в ущърб на Кубрат и които нямаше как да не повлияят на психиката на Кубрат, който освен всичко останало беше претендент.
Победата си е победа, а загубата-загуба. 
Само че победата е такава, когато е честно спечелена - само с умения. А Кличко спечели с безспорните си умения, след като си беше подготвил ситуацията с курвачката.
Радвай се, "шампионе"! Това ще ти остане да се радваш на победа, която обаче не спечели сам. 
А Кубрат... Кубрат е истински, горд българин. Българин, който черпи своята сила от могъщия български дух. Той беше повален, но не беше победен.
Успех! Ти си истински български воин и пред теб има само един път - на успеха.



Гласувай:
34



1. pando - Имаше един колоездач
16.11.2014 22:54
Армстронг-американец,който спечели 4 или 6 пъти обиколката на Франция.Трудно състезание.
Две години след като приключи кариерата си излезе ,че е използувал ново поколение допинги...
Или просто е "забравил" да плати на някого и историята излезе на бял свят преди две или три години.
цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
17.11.2014 00:21

Hе мога да приема обвиненията заради някакви “обидни” изказвания на Пулев. Който гледа бокс, знае че такава е играта. Кличко също обиждаше. На пресконференцията преди мача организаторите нарочно не са пуснали придружителите на Пулев, поради което той самият отказал да влезе. Tова не попречи на Кличко нахално да вдигне празния стол върху масата – уж Пулев се страхувал, затова липсвал. Ама не обясни, че всъщност не са пуснали българската делегация.

Pъкавиците? Защо задължиха Пулев да се бие с ръкавиците на Кличко? Лесно е да кажем, че няма значение, но тук думата имат само участниците.

А мръсната игра на Кличко с лакти и блъскане, включително при самия нокаут?

Защо не виждат всичко това онези, които обвиняват Кобрата, а хвалят Кличко? Няма как да се съглася с тях.

цитирай
3. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
17.11.2014 00:22

Самият Кубрат призна, че не му е достигнал опит. Така е, но това не означава да отричаме мафията. Тя е факт! Неоспорим! Bъв всеки спорт, където въртят много пари, мафията присъства и може да реши абсолютно всяка среща, на абсолютно всякакво ниво. Крайно време е да спpем отричането, защото така само заздравяваме позициите й и я правим по-нагла.

Примери ли искате? Ето ви един, свързан с бокс.

Помните ли сензационната победа на Кори Сандърс срещу Владимир Кличко? До ден-днешен я определят като невероятна изненада. Cамо че ако имаш повече информация, нещата не изглеждат толкова “изненадващи”. Като знаете например, че секунди преди затварянето на залозите Дон Кинг е сложил крупна сума на Cандърс, тогава вече не ви се струва толкова странно следното: няколко рунда Кличко скъсва Cандърс от бой и изведнъж, без да е получил сериозен удар ...... пада. После още веднъж и ........ не става. Hавързахте ли фактите? Аз – да.

цитирай
4. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
17.11.2014 00:23

Други спортове ли искате?

Преди години Чарлтън-Хъдърсфийлд от Чемпиъншип на Англия. Чарттън – първи, а Хъдърсфийлд - последни. Mачът сензационно свършва 0:1 – коефициент 8,00 - т.е. огромен. Всички се възхищават колко “равностойно е първенството в Англия – последният може да победи първия”. Какво обаче става на терена? В 4-та минута при безобидно центриране вратарят на Чарлтън лови топката и ....... някак “неволно” я изпуска във вратата. През останалите 86 минути двата отбора играят на принципа “Чистотата е здраве” и при всяка възможност чистят топката в трибуните – само да е далече от вратите.

Няма такова нещо като изненади в съвременния спорт. Да се случат примерно веднъж на 10 години, но останалото е закономерно и дирижирано. Mога да дам още безброй примери, но ще спра. Ако някой не е разбрал, че мафията наистина контролира всичко в спорта, няма да му помогнат оcтаналите примери.

цитирай
5. nyma - И още един факт
17.11.2014 00:52
Кличко ползва специален допинг, който се саморазгражда след около 10 минути
цитирай
6. zaw12929 - ПОЗДРАВИ КАЗВАТЕ ПОДКРЕПЯМ: МНОГО ТОЧНО:
17.11.2014 06:01
Кубрат е истински, горд българин. Българин, който черпи своята сила от могъщия български дух. Той беше повален, но не беше победен.
Успех! Ти си истински български воин и пред теб има само един път - на успеха.
цитирай
7. drugi - Наистина голям боксьор, но...
17.11.2014 07:38
Кличко наистина е много голям боксьор. И не се знаеше как щеше да завърши мачът, ако беше играл честно. Вероятно пак щеше да победи. Но ... след като използва нечестни номера, може да се радва на възхищението на тези, които харесват този начин на игра и победа.
цитирай
8. aip55 - Каквото и да
17.11.2014 08:40
говорим, загубата си е загуба.
Кобрата има хъс за победа, но ....
Кобрата показа
техника на начинаещ боксьор.
С такъв разтворен гард на уличен бияч всеки по-опитен боксьор може да го победи.
Никаква защита не използва, когато го нападат. Е как няма да те удрят, като си разтворил ръцете и даваш възможност да те удрят, без да се защитаваш и не стоиш в класическата боксова стойка, която те пази от ударите на противника. Може да има и силен удар, но не знае как и кога да го използва. И никаква тактика от среден бой, а такъв му трябваше, за да могат ударите му да имат ефект.
В първите рундове Кличко е много бърз, силен и техничен. За това Кобрата не трябваше още първият рунд да го напада, а да се защитава и да отбягва ударите на Кличко.
За мене кобрата е имал късмет, че до сега не са му натрили носа с тази първолашка техника, която притежава и умее! Кличко беше по-стабилният и рутиниран боксьор...
цитирай
9. kanibal - стига вече с тоя тъпанар. нещо да кажеш за българските лумзпени, които освиркаха химна на Украйна?
17.11.2014 08:56
Някаква масова истерия се надига сред лумпените, че един тъпак като Пулев, който вместо мозък има някаква неизвестна субстанция, бил наша национална гордост, пфу.

Или пък че един мафиот, който пере мръсните си пари във футбола, бил също национална гордост. Боклуците от Лудогорец, които с купени мачове станаха 3 пъти шампиони и се разпаднаха в Европа, са също толкова жалки като Кобрата.
цитирай
10. kanibal - Смешен си с фалшивото патриотарство.
17.11.2014 08:57
drugi написа:
Кличко наистина е много голям боксьор. И не се знаеше как щеше да завърши мачът, ако беше играл честно. Вероятно пак щеше да победи. Но ... след като използва нечестни номера, може да се радва на възхищението на тези, които харесват този начин на игра и победа.

цитирай
11. tikoev - Аркадата си я получи точно от левия ...
17.11.2014 09:19
Аркадата си я получи точно от левия лакът на Кличко. Нокдауните си бяха нокдауни но това с лакътя си беше мръсна игра. Нашето момче излезна с чест и достойнство въпреки загубата. А че някой се радва на загубата му е затова, че той просто не е българин!
цитирай
12. drugi - Специалисти
17.11.2014 09:53
Всеки боксьор си има свой собствен стил на боксиране. И при положение, че Кубрат с "отворения" си град е стигнал до претендент за титлата, а не се бие по селските физкултурни салони, значи, техниката, включително и гардът му, са достатъчно ефективни.
aip55 написа:
говорим, загубата си е загуба.
Кобрата има хъс за победа, но ....
Кобрата показа
техника на начинаещ боксьор.
С такъв разтворен гард на уличен бияч всеки по-опитен боксьор може да го победи.
Никаква защита не използва, когато го нападат. Е как няма да те удрят, като си разтворил ръцете и даваш възможност да те удрят, без да се защитаваш и не стоиш в класическата боксова стойка, която те пази от ударите на противника. Може да има и силен удар, но не знае как и кога да го използва. И никаква тактика от среден бой, а такъв му трябваше, за да могат ударите му да имат ефект.
В първите рундове Кличко е много бърз, силен и техничен. За това Кобрата не трябваше още първият рунд да го напада, а да се защитава и да отбягва ударите на Кличко.
За мене кобрата е имал късмет, че до сега не са му натрили носа с тази първолашка техника, която притежава и умее! Кличко беше по-стабилният и рутиниран боксьор...

цитирай
13. drugi - Фалшиво патриотство има само у фалшивите българи
17.11.2014 09:55
Аз, откак се помня, винаги съм бил горд с това, че съм българин. Възхищавам се на Кубрат, защото освен дето е много добър боксьор, никога не скверни устата си с вайкане и хули против България. Напротив, следва философията, "чувствам се силен, защото съм българин".
цитирай
14. drugi - Кой овирка химна на Украйна
17.11.2014 09:59
В залата имаше две хиляди Българи. Останалите до 15 000 всички освиркваха Кличко.
И знаеш ли защо? Не защото Кубрат е българин, а защото Кличко е представител на боксовата мафия. Обикновените хора, които си плащат да гледат боксов мач искат честен бой, а не мафиотски мурафети.
цитирай
15. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
17.11.2014 11:03

Какво се правят някакви на луди, че не разбират?

Един българин стигна високо, високо – там, където едва ли някой е подозирал, че ще има българин. Това е достатъчен повод за гордост. Точка!

Аз например не харесвам художествената гимнастика, но ме изпълва самият факт, че българка може да вземе медал. Толкова ли е трудно за разбиране?

Видях да се чудят как може спортист да донесе гордост, че си българин. Много пък интересно такива с какво се гордеят? Музика или спорт – защо едното да е важно, а другото не?

Пак си позволяват да ми налагат - не трябвало да харесвам онова, което харесвам. Как пък ще го позволя? Който не разбира бокса, да не го харесва! И аз не харесвам много неща, но не ги отричам.

цитирай
16. ferhunde - Тути, колко пъти да ти казвам, че ти си най-смешното нещо във вселеената?
17.11.2014 11:28
След като напомпи и зарреди с гласове оная карикатура, която виси на първа и се подмокря най- отгоре, сега си почнал сам да се помпиш.

Оня постинг, дето си пуснал с шурикен, показва пак, че си просто вманиачен по първа.
Прогресивно обезумяваш от непрекъснато стоене в сайта и помпане.
Шайката ти се разпадна май и остана сам да си баеш на въшките.
Не се грижи за Пулев, а за своето психическо равновесие.
Изчезни най-после за постоянно, за да се диша нормално в сайта.
цитирай
17. tutankhamon661 - ferhunde
17.11.2014 11:43

Гледай да не деактивираш още някой постинг. Това ме натъжава.

цитирай
18. christof - Аркадата си я получи точно от левия ...
17.11.2014 11:55
tikoev написа:
Аркадата си я получи точно от левия лакът на Кличко. Нокдауните си бяха нокдауни но това с лакътя си беше мръсна игра. Нашето момче излезна с чест и достойнство въпреки загубата. А че някой се радва на загубата му е затова, че той просто не е българин!

Тоя пък. Кой се радва на загубата му, бе? Просто Кубрат беше набит от боксьор с няколко класи над него. И това се очакваше - аз не можех да си обясня каква беше цялата тая истерия преди мача, какви бяха всичките тия тупания в гърдите от типа Булгар-Булгар. То си беше ясно, че ще загуби. И не защото е слаб боксьор или пък, че е българин, а просто, защото не е готов за професионалния ринг още. То си пролича още от първите секунди. Какво ми се правите всички на ощипани!?
Не са му виновни на Пулев нито мафията, нито империята Кличко - той просто беше набит. Ама здраво. Ако беше издържал и дванадесетте рунда и, да речем, Кличко вземе мача по точки, тогава ревете колкото си искате срещу мафията, съдиите и т.н. Но, когато още в първия рунд падаш с два нокдауна, а на петия си в нокаут - аре, моля ви се! Не злобея - напротив, и мен ме беше яд, но... това са реалностите.
И съвсем няма да е зле и за самия Пулев да си почине малко и да спре да дрънка глупости.
цитирай
19. tikoev - Аркадата си я получи точно от левия ...
17.11.2014 12:22
christof написа:
tikoev написа:
Аркадата си я получи точно от левия лакът на Кличко. Нокдауните си бяха нокдауни но това с лакътя си беше мръсна игра. Нашето момче излезна с чест и достойнство въпреки загубата. А че някой се радва на загубата му е затова, че той просто не е българин!

Тоя пък. Кой се радва на загубата му, бе? Просто Кубрат беше набит от боксьор с няколко класи над него. И това се очакваше - аз не можех да си обясня каква беше цялата тая истерия преди мача, какви бяха всичките тия тупания в гърдите от типа Булгар-Булгар. То си беше ясно, че ще загуби. И не защото е слаб боксьор или пък, че е българин, а просто, защото не е готов за професионалния ринг още. То си пролича още от първите секунди. Какво ми се правите всички на ощипани!?
Не са му виновни на Пулев нито мафията, нито империята Кличко - той просто беше набит. Ама здраво. Ако беше издържал и дванадесетте рунда и, да речем, Кличко вземе мача по точки, тогава ревете колкото си искате срещу мафията, съдиите и т.н. Но, когато още в първия рунд падаш с два нокдауна, а на петия си в нокаут - аре, моля ви се! Не злобея - напротив, и мен ме беше яд, но... това са реалностите.
И съвсем няма да е зле и за самия Пулев да си почине малко и да спре да дрънка глупости.

Трима от колегите ми са бивши боксьори в тежка и полутежка категория. И ти си по-голям капацитет от тях, така ли? И моля те, не ми говори на "тоя" защото ще ти говоря на "тая".
цитирай
20. kanibal - Никой не отрича, че участието на ...
17.11.2014 12:52
Никой не отрича, че участието на Пулев на такъв финал е успех и за него, и за България. Въпросът е, че това събитие се превъзнася до небесата и се търси под вола теле, приписвайки на ТОЯ дръвник някаккви героически качества. Що за нация е тази, която си измисля герои като Стоичков и Пулев - еднакво лишени от мозък типове?
Успехът на Пулев си е успех, но героизирането му и смешните плачове как целият свят ни мрази и затова ни прави мръсно са инфантилни.
Добре, Пулев беше на финал и изгуби катастрофално, какво още има да се дъвче тая тема?
Пулев не е герой и никога няма да бъде.
цитирай
21. aip55 - Всеки боксьор си има свой собствен ...
17.11.2014 13:02
drugi написа:
Всеки боксьор си има свой собствен стил на боксиране. И при положение, че Кубрат с "отворения" си град е стигнал до претендент за титлата, а не се бие по селските физкултурни салони, значи, техниката, включително и гардът му, са достатъчно ефективни.
aip55 написа:
говорим, загубата си е загуба.
Кобрата има хъс за победа, но ....
Кобрата показа
техника на начинаещ боксьор.
С такъв разтворен гард на уличен бияч всеки по-опитен боксьор може да го победи.
Никаква защита не използва, когато го нападат. Е как няма да те удрят, като си разтворил ръцете и даваш възможност да те удрят, без да се защитаваш и не стоиш в класическата боксова стойка, която те пази от ударите на противника. Може да има и силен удар, но не знае как и кога да го използва. И никаква тактика от среден бой, а такъв му трябваше, за да могат ударите му да имат ефект.
В първите рундове Кличко е много бърз, силен и техничен. За това Кобрата не трябваше още първият рунд да го напада, а да се защитава и да отбягва ударите на Кличко.
За мене кобрата е имал късмет, че до сега не са му натрили носа с тази първолашка техника, която притежава и умее! Кличко беше по-стабилният и рутиниран боксьор...


'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Мисля, че съм компетентен , защото аз съм сребърен медалист по бокс, когато бях в младша възраст.
Ще ти дам само един пример: не може да играеш с/у световен шампион с отворен гард, защото се получава това, което стана още в първият рунд. Всеки начинаещ боксьор учи първата седмица само как да заеме защитен гард и как да танцува с краката. А това в Кобрата го нямаше. Със стойка на хамалин и уличен бияч никога не можеш да победиш световен шампион. Нямаше движения и подмамващи хватки. Аз не съм против Кобрата, боли ме защото съм българин, но Кобрата не показа никаква техника, а десният му удар се пусна чак в четвъртият рунд. За мене Кличко си направи спаринг и не го нокаутира още в началото и да привърши срещата по-рано!
цитирай
22. kass - не, че много разбирам от бокс...
17.11.2014 13:58
Ама това, което видях аз е как световният шампион Кличко лежа на рамото на Пулев почти през целия мач. Вероятно такава е била тактиката, да изчака грешка от страна на кобрата и да му нанесе безпощадният си удар... Което ми се струва малко шубелийско, подсигуряваше се някак си... Най-много ми хареса 4-тия рунд, когато нашият боксьор понатисна шампиона Кличко, обаче този съдия все спираше мача на най-интересното...Колкото до тези, които говорят как Кубрат бил размазан, да си пуснат трите загуби на Кличко и да видят какво значи да те размажат от бой...
цитирай
23. fascindoo - що се пинете излишно...
17.11.2014 14:44
и Кобрата, и "великия" укр. евреин Этинзон (Кличко) са само двама гладиатори на боксовата трипъл-мафия - Световната боксова асоциация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова асоциация (WBA), които си правят милионите за сметка на световния плебс.
официално - Кобрата 1.45 млн., Этинзон 5.7 млн. долара.
а неоф???
цитирай
24. viva1122 - Извинете - да питам просто и лаишки
17.11.2014 15:42
Забелязахте ли колко трудно изрязаха бинта/ не знам дали е бинт/ на лявата ръка и какво лутане беше? При Пулев и дясната ръка на Кличко нямаше никакво забавяне и трудност - чисто мое любопитство и което породи в мен може би незаслужено съмнение -не знам, но съмнение вече има в мен така или иначе.
Честно казано - направо се ограмотих относно бокса :) от явно доста разбиращи и знаещи
цитирай
25. shtaparov - Още като разбрах, че Квичко е отл...
17.11.2014 16:08
Още като разбрах,че Квичко е отложил мача,разбрах,че са започнали мръснишките номера срещу Кубрат. Гадния номер с ръкавиците вече не беше изненада за мен: недостойно е за когото и да било да го прилага: или си мъж,или си обратен! Да дадат на Кубрат ръкавици с друг номер е все едно ние да дадем на Квичко обувки 40-ти номер,и да го накараме да се яви с тях на срещата!
цитирай
26. kanibal - Наистина е оскотяла една нация, ...
17.11.2014 16:30
Наистина е оскотяла една нация, която намира за свой пример за подражание и гордост едно нещо, което е на космически разстояния от интелекта и морала.
Някой по-горе точно е писал, че и Пулев, и Кличко са жалки гладиатори, продали се на жалката тълпа.
И сега като тая Кобра игра финал, с нещо промени ли се цялата тая сган, която издига в култ някакъв си орангутан, гледа ВИП брадър и е сляпа и глуха за истинските ценности в живота?
цитирай
27. raders - Тълпата си измисля герои и им се к...
17.11.2014 17:15
Тълпата си измисля герои и им се кланя. Но да се кланяш на тъпунгери, заради мускулите им си е чиста проба идиотизъм. Направиха национална трагедия от факта, че нашият идиот паднал от друг идиот. И никой не обърна внимание на онова прекрасно дете, което пееше в Малта. /Вероятно, защото няма големи мускули/.
цитирай
28. net4eto - Колко много умни хора са се събрали тук.
17.11.2014 18:05
цитирай
29. ravramov - Браво на Кубрат,
17.11.2014 19:29
ще има и реванш.

Да живее България!
цитирай
30. germantiger - ПУЛЕВ НАГОВОРИ ВАГОН ГЛУПОСТИ СЛЕД МАЧ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ ГОВОРИ
17.11.2014 20:14
Хубавото
Кубрат каза няколко думи, които ще останат паметни, защото са нужни за днешните българи - стана емблема и то положителна, такива днес български емблеми има много рядко. Силни думи от силен човек и най-важното за хората - от българин. Оставям настрана само емоционалния им ефект и това, че такива думи проблеми не решават, нито честно посочват проблемите български.

Лошото
Бгпубликата освирква чужд химн-украинския, освирка шампиона след победата му, човека не си каза думата, за разлика от възпитаните (на пръв поглед украинци) - българите изглеждаха (и на вид част от тях) като хуни. В един убит емоционално и нарочно запад - това е хубаво и лошо - в тази тема няма да влизам.

Позитивното
Мисля, че никой (поне в моите спомени, а аз братята Кличко ги гледам от десетилетия), пак казвам/пиша - мисля, че никой не е ставал три пъти от земя пред Кличко, в последните боеве никой не му е вкарал дори няколко чисти удара, а Пулев два пъти избухна и още два пъти го достигна и "нацели". Ако имаше силен удар (а Пулев за тежка категория няма за жалост) мача можеше да бъде друг.

Отрицателното
Очаквах повече с крака от Кубрат, но почти нищо... с изненада видях, че украинеца е видимо по-бърз, лявата му "кука" "от място" дори надминава тази на Томи който я правеше с телодвижение. Кубрат беше бавен и дори "не видя" куката, която го нокаутира.

Резултата или извода
Разликата между Кличко и другите е още огромна или поне голяма и забележима. Вероятно след него са Хей (който загуби от Кличко също), Поветкин (също загубил) и мисля Уайлдър (все още не е срещал малкия брат Кличко). След това "идват" като класа, струва ми се британския циганин (на прима виста името не помня) и Кубрат, след тях останалите...
цитирай
31. drugi - Поздравления за сребърния медал в ...
17.11.2014 20:46
Поздравления за сребърния медал в младшата възраст. Само че Кубрат не се състезава в младшата възраст, а при възрастните професионалисти. При това на свърхвисоко равнище. И именно с тази техника е стигнал дотук.
Което означава, че или Вас са Ви учили грешно на времето, или (което е според мен) боксът, както всяко нещо се развива; измислят се и се разработват нови концепции. И именно с такава Кубрат Пулев е боксьор на световно равнище.
[/quote]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Мисля, че съм компетентен , защото аз съм сребърен медалист по бокс, когато бях в младша възраст.
Ще ти дам само един пример: не може да играеш с/у световен шампион с отворен гард, защото се получава това, което стана още в първият рунд. Всеки начинаещ боксьор учи първата седмица само как да заеме защитен гард и как да танцува с краката. А това в Кобрата го нямаше. Със стойка на хамалин и уличен бияч никога не можеш да победиш световен шампион. Нямаше движения и подмамващи хватки. Аз не съм против Кобрата, боли ме защото съм българин, но Кобрата не показа никаква техника, а десният му удар се пусна чак в четвъртият рунд. За мене Кличко си направи спаринг и не го нокаутира още в началото и да привърши срещата по-рано
цитирай
32. drugi - А за допинга?
17.11.2014 20:50
Преди малко се сетих и го добавих.
На някой направи ли му впечатление, че Кубрат са го тествали ШЕСТ ПЪТИ преди мача.
А Клично НИТО ЕДИН!?!
Щял, моля Ви се да даде проба след мача... при това не кръвна, а от урина.
ЗАЩО? Крие ли нещо, или се демонстрира недосегаемост от правилата?
А знаете ли колко по-неточна е пробата от урина. А знаете ли колко по-лесно се "изчистваш" за пробата от урина, отколкото за кръвната?
цитирай
33. drugi - Ако беше честен ...
17.11.2014 20:56
Никой не спори, че Кличко е голям боксьор. Може би дори най-големия.
Само че когато си най-големия и го знаеш:
не си отлагаш мача с абсурдно оправдание;
не отказваш допингпроба;
не сменяш ръкавиците на опонента си;
не блъскаш с лакти в лицето.
Защото, като ти се натрупат много такива, и прави ... забавно впечатление. И на хората им е трудно да ти повярват.
Затова го освиркваха толкова много. Не само нашите, но и немците. Защото е некоректен, а зрителите са коректни хора, които са си платили коректно билета и искат да гледат коректен мач.
цитирай
34. drugi - Въпрос за хейтъри и чуждополконници
17.11.2014 21:05
Ами ако Кубрат Пулев:
Беше отложил мача с абсурдно оправдание?
Беше отказал да даде допингпроба?
Беше принудил Кличко да се бие с неудобни ръкавици?
По време на мача беше блъскал с лакти оня в лицето?
И беше победил...
Какво щяхте да кажете тогава?
Щяхте ли да коментирате загубата, или щяхте да натвърдвате, че е играл нечестно?
цитирай
35. breeze - И аз съм играл малко бокс...
17.11.2014 21:56
от което разбрах че има два вида боксьори. Едни от тях (главите им:) издържат на удари, а други нямат тази възможност. Кубрат според мен има здрава глава и търпи на бой и за това е успял на ринга. Има тежък удар. Но е единствения боксьор който виждам така явно да не се прикрива дори когато го атакуват, сякаш казваше на Кличко, хайде удряй, сякаш не беше адекватен. Това ме боли повече, отколкото загубата му. Не претендирам да съм прав.
цитирай
36. breeze - Забелязахте ли че...
17.11.2014 21:59
след мача ръката на Кубрат беше подута на обратната страна на дланта?
цитирай
37. aip55 - Поздравления за сребърния медал в ...
18.11.2014 05:29
drugi написа:
Поздравления за сребърния медал в младшата възраст. Само че Кубрат не се състезава в младшата възраст, а при възрастните професионалисти. При това на свърхвисоко равнище. И именно с тази техника е стигнал дотук.
Което означава, че или Вас са Ви учили грешно на времето, или (което е според мен) боксът, както всяко нещо се развива; измислят се и се разработват нови концепции. И именно с такава Кубрат Пулев е боксьор на световно равнище.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Мисля, че съм компетентен , защото аз съм сребърен медалист по бокс, когато бях в младша възраст.
Ще ти дам само един пример: не може да играеш с/у световен шампион с отворен гард, защото се получава това, което стана още в първият рунд. Всеки начинаещ боксьор учи първата седмица само как да заеме защитен гард и как да танцува с краката. А това в Кобрата го нямаше. Със стойка на хамалин и уличен бияч никога не можеш да победиш световен шампион. Нямаше движения и подмамващи хватки. Аз не съм против Кобрата, боли ме защото съм българин, но Кобрата не показа никаква техника, а десният му удар се пусна чак в четвъртият рунд. За мене Кличко си направи спаринг и не го нокаутира още в началото и да привърши срещата по-рано[/quote]
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Нещо не разбираш колега. Точно Кличко играе с правилна стойка на боксьор. Бокса се учи от А..Б и т.н...
Забележи само лявото кроше на Кличко, когато беше нокаута, къде бяха ръцете на Пулев в този момент, ще ти кажа аз, ръцете му бяха под кръста му. Е като се откриеш толкова много си направо мишена за проскане на пода. И това, ако е защитна стойка на боксьор в никакъв случай не мога да се съглася с тебе. Кубрат показа стойка на уличен побойник и има още много да учи. Но, интересно ми е и факта, защо толкова мн. специалисти не му обърнаха внимание на стойката му? Мисля, че е умишлено, за да спечели Кличко
цитирай
38. germantiger - и ощв Пулев първо е славянин - по ...
18.11.2014 15:34
и ощв
Пулев първо е славянин - по негови думи, в интервю, лошо няма, все пак не е казал марсианец.

Второ - преди лакета на Кличко, още в първия руънд и първите секунди имаше ЛАКЕТ НА ПУЛЕВ СРЕЩУ КЛИЧКО.

Трето - всички се допингират, вкл. Пулев, който само преди няколко гиднинбеше буквално слабоват боксьор за тежка категория и това му личи. На Кличко също му личи поради васкуларицзацията.

И финално - влизането на Кличко в клинч е в пъти по-нормално от ударите в тила и бъбреците, които нанасяше Кубрат.
цитирай
39. viva1122 - тук в този блог и постинг
18.11.2014 17:48
- аз се ограмотих относно бокса - разбира се на теория :) - на улицата само с един удар ще съм на земята - шегичка и без шегичка

И защо за първи път реших да обърна внимание на бокса - единствено за да видя Пулев и да го подкрепя в бой със световен шампион Кличко и това се оказа голямо разочарование за мен - не видях бокс и държание на голям спортист за такова световно ниво от страна на Пулев за съжаление и като общо от цялото представяне на двамата и публика в залата, а видях съвременна гладиаторска арена - но иначе научих доста за спорта от всички тук знаещи и коментиращи.
цитирай
40. drugi - Пак питам антиКУБРАТците
18.11.2014 17:50
Ами ако Кубрат Пулев:
Беше отложил мача с абсурдно оправдание?
Беше отказал да даде допингпроба?
Беше принудил Кличко да се бие с неудобни ръкавици?
По време на мача беше блъскал с лакти оня в лицето?
И беше победил...
Какво щяхте да кажете тогава?
Щяхте ли да коментирате загубата, или щяхте да натвърдвате, че е играл нечестно?
цитирай
41. viva1122 - аз не съм антиКубрат
18.11.2014 18:37
но ще ти отговоря за мен - аз съм антиспортменство от двамата - на арена и извън нея - като за такова световно ниво - очаквах и двамата да се окажат истински спортисти- и ако шампион си го позволява, то претендент не би трябвало и от мой коментар
....
не видях бокс и държание на голям спортист за такова световно ниво от страна на Пулев за съжаление и като общо от цялото представяне на двамата и публика в залата, а видях съвременна гладиаторска арена ...
.....

- и така - пак щях да кажа същото - неспортменство - повярвай!

- но какво ли разбирам аз - не е мой спорт, но е мое мнение - това е - нищо повече
цитирай
42. drugi - Допинг
18.11.2014 21:30
Във всички нормални спортове, в които няма мафия, ако откажеш проверка за допинг, приемат, че си взел и те дисквалифицират.

Ако Кубрат Пулев беше отказал да даде проба, какво щеше да стане?
цитирай
43. germantiger - ...
19.11.2014 07:21
40. drugi - Пак питам антиКУБРАТците
18.11 17:50
Ами ако Кубрат Пулев:
Беше отложил мача с абсурдно оправдание?
Беше отказал да даде допингпроба?
Беше принудил Кличко да се бие с неудобни ръкавици?
По време на мача беше блъскал с лакти оня в лицето?
И беше победил...
Какво щяхте да кажете тогава?
Щяхте ли да коментирате загубата, или щяхте да натвърдвате, че е играл нечестно?

...

Няма абсурдно оправдание - аз съм кисал влакна на трицепс, Иейтс преди години на бицепс ляв, трицепс ляв и бедро в ляво, като две от три в една година, бол хора са късали гърди - Кевин Леврони, други квадрицепси Жан - Пиер Фукс итн итн итн

Не е отказал - никой не му е искал, а поисканите ВИНАГИ СА БИЛИ ОТРИЦАТЕЛНИ ПРИ КЛИЧКО

Кубрат не се е бил с неудобни ръкавици, представителната тренировка бе с такива, които той свали, всъщност и не сложи

кУБРАТ ПЪРВИ ПОЛЗВА ЛАКТИ ИЛИ КОСТ НА ПРЕДМИЩНИЦА В ГЛАВАТА НА КЛИЧКО И ТО ОЩЕ В ПЪРВ3АТА МИНУТА НА ПЪРВИЯ РУНД
цитирай
44. drugi - ЧУждопоклонничество
19.11.2014 09:25
Радвам се, че блог.бг ме "срeщна" с германтигер. Защото виждам колко забавно е да гледаш чуждопклонничеството отстрани. Колко комично е да се напъваш да осмееш народа си и колко жалък изглеждаш в опитите си. :)
Ако Кличко беше скъсал; наистина мускулно влакно, можеше да покаже НЯКАКЪВ медицински документ. А ние станахме свидетели само на изявление на PR агенцията му. И всички знаят за какво става въпрос. Кличко също знае, че го знаят, ама си трае, за да не се раздухва.
За допинг пробите... смешен и жалък опит. :) В спорта всички състезатели биват третирани по един и същи начин. Само че професионалният бокс не е спорт, а международна мутренска бутафория. Затова големия шампион дава само проба от урина, а на претендента му дирят "кал под ноктите", като го тестват на лягане и на ставане. Ако беше нормален спорт, или пък ако беше за олимпийски игри, Кличко щеше да е дисквалифициран, защото недаването на проба, се приема за признание, че е ползван допинг.
За лактите ... смешно отново :) Кого го пратиха в нокдаун след удар с лакът? И на кого зачетоха нокдауна след удар с лакът.
Абе изобщо ... убеждавам се, че германците може и да са народ, който заслужава уважение. Ама тези, коленичат пред тях и се напъват да са германци, не заслужават и състрадание. Реално, аз не знам за по-велик народ от българския.
цитирай
45. viva1122 - И последно
19.11.2014 12:11
като заключение от цялата среща и всички коментари тук разбрах, че професионалния бокс не влиза в правилата на "обикновения спорт" и може да се нарече всичко друго, но не и спорт.
В това число влизат и коментарите, както от коментатора на срещата така и тук коментиращите - за повече обективизъм към двамата съперници от уважение към себе си и публиката пред тв - за да се разбере / иначе то се вижда/ от обикновените зрители като мен, а не субективни. А тук изразяващите двете гледни точки или обективния разбор, не прави никого нито повече патриот, нито чуждопоклонник, а просто справедливост и истинност към играта. Поне за мен беше доста полезно и утвърди мнението ми за НЕспорт - и както по-горе казах - съвременна гладиаторска среща и публика.
Благодаря на всички и от всички си сглобих една обща картинка за професионалния бокс. Живи и здрави!
цитирай
46. germantiger - НЕ КВАЛИФИЦИРАЙ ЛИОЧНОСТТА МИ, А СПОРИ С АРГУМЕНТИТЕ МИ
19.11.2014 18:16
44. drugi - ЧУждопоклонничество
09:25
Радвам се, че блог.бг ме "срeщна" с германтигер. Защото виждам колко забавно е да гледаш чуждопклонничеството отстрани. Колко комично е да се напъваш да осмееш народа си и колко жалък изглеждаш в опитите си. :)

...

При мен чуждопоклонничество няма - АЗ СЪМ ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА

1. МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ КОМУНЯГИТЕ, ДО ДНЕС НЕ МУ СЕ ЗНАЕ ГРОБА – нейде в Кюстендилско!

2. МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД – оправдан е благодарение на единствената уважавана (от мен) комунистка – Валя Вичева.

3. ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКАТА МИ РОДА Е ПРОМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ – макар това в превод да е „равнозначно”.

4. ИМЕТО НА МАЙКА МИ (тогава бебе) СЪЩО Е ПРОМЕНЕНО!

5. Проблема с намиране на работа и „наблюдение” на роднините ми в няколко поколения беше практика и ежедневие.

6. Лично за мен – сега няма да „драматизирам”, друг път съм споменавал!

АЗ СЪМ ИЗБРАЛ В СЪРЦЕТО И РАЗУМА СИ ГЕРМАНИЯ, ЗЩАОТО ПОСТИЖЕНИЯТА НА ГЕРМАНСКИЯ НАРОД ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ НАДМИНАВАТ ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКО НАПРАВЕНОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ. Германия често е била световна сила, България (когато я е имало) най-често регионална. Съграденото от германци в наука, армия, икономика, изкуства, философия, дори теология е титанично и фундаментално. "Та затова" е моя избор този...
цитирай
47. germantiger - И нещо извън бокса, но ИСТИННО
19.11.2014 18:17
КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.

И от моя познат Bolg във vbox7.com - българскиа историк и националист

От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.
цитирай
48. germantiger - Ако желаеш и можеш, се замисли...
19.11.2014 18:24
В семплимия ми живот съм научил една небългарка на сносен български език и сред десетки чужденци съм популяризирал различно българско - от природа, през исторически постижения, до любопитно инфо.

Преди 2 години администрирах почти 15 български патриотични групи в сайта vbox7.com

Отделно от това имам служба на 3 континента извън Европа почти 11 години в небългарска армия и издадена малка книжка - канен съм и в няколко телевизии, на които обаче отказах.

Каквото ти "казвам"/пиша с това - не се "ерча или фукам" - напротив, заслужено се изтъквам, а ти соча, че преди да квалифицираш или засягаш (макар на мен да ми е през...) помисли малко българино, "постой", "попреспи"...

и няма да е лошо да запомниш следващия "лаф"

УВАЖАВАМ ВАШЕТО МНЕНИЕ, НО НЕ ГО СПОДЕЛЯМ!

...

Незнаеш (пишеш) по-велик народ от българския... твоето незнание (или невежество) е ирелевантно за истината и света.
цитирай
49. drugi - Германия е имала относително безметежна история
19.11.2014 22:20
Няма друг народ, който да е преживял изпитанията на българския и да е продължил да съществува. Германия също не би успяла, ако историята я беше поставила в РЕАЛНА трудност.

Не съм русофил, така че полюциите на тема какво дала Германия и какво взела Русия са ми ирелевантни.
цитирай
50. drugi - Всеки си търси да си избере нещо, което му изглежда велико
19.11.2014 22:22
Има и такива, които имат смелостта да бъдат велики, без да се опитват да се закичат с нечия"слава"

Към Родината
Атанас Далчев:
Не съм те никога избирал на земята.
Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.
Аз те обичам не защото си богата,
а само за това, че си родина моя.

И българин съм не заради твойта слава
и твойте подвизи и твойта бранна сила,
а зарад туй, че съм безсилен да забравя
за ослепелите бойци на Самуила.

Да търсим, който ще, във теб сполука бърза
и почести и власт със страст една и съща,
страданието мен по-силно с теб ме свързва
и нашата любов в една съдба превръща.
цитирай
51. germantiger - ...
19.11.2014 23:24
Поздравленията за избора на Далчев и особено тези негови силни думи от душа терзана:

...страданието мен по-силно с теб ме свързва

......

Мисля, че за изптанията или съдбата на българите си прав - сравнени с другите евронароди напълно. Сравнени със световни небели трагедии - не си..

Поздравявам те за последния ти коментар и правилно те коригирах за предполседния от теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2090125
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол